Ministryně Valachová nezměnila návrh povinné maturity z matematiky pro odborné školy

pátek 10. února 2017 ·

Ministryně školství Kateřina Valachová trvá na tom, aby povinnou maturitu z matematiky měla většina středních odborných škol (SOŠ). Stejně jako v prosinci předloží vládě návrh se seznamem 104 oborů. Chybí mezi nimi jen umělecké školy a zdravotnické a sociální obory. Když měla návrh vláda na stole v prosinci, neshodla se na jeho přijetí. Například výtky ministerstva zemědělství trvají nadále. Informuje ČTK.


Kateřina Valachová (twitter.com)
V prosinci ministři schválili povinnou maturitu z matematiky pro gymnázia a lycea od školního roku 2020/2021. Neshodli se na tom, kterých odborných škol by se měla od školního roku 2021/2022 nebo 2022/2023 týkat.

Ministryně měla do února předložit nový návrh nařízení vlády zohledňující připomínky ministrů. Už tehdy ale nepředpokládala, že by na návrhu něco zásadního měnila, poněvadž vzešel z debaty v parlamentu i s odbornými asociacemi.

V návrhu je tak nadále více než stovka odborných oborů. Pokud by bylo zastoupení středoškoláků v jednotlivých oborech stejné jako na jaře 2016, maturovalo by povinně z matematiky po jejím zavedení na odborných školách 91 procent žáků.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
12. února 2017 v 0:17  

Článek, který nic neříká.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.