Informace o platech a odměnách na ministerstvu školství? Dříve zdarma, letos za šest tisíc

středa 8. února 2017 ·

Pokud chcete zjistit, jaký plat a odměny pobírali naši zaměstnanci, musíte zaplatit. Tak se dá shrnout postup ministerstva školství, na které Zpravodajský web Českého rozhlasu poslal žádost podle zákona o svobodném přístupu k informacím. Resort Kateřiny Valachové si jako jediný ze všech ministerstev za data naúčtoval poplatek. V minulých letech je přitom poskytoval zdarma.


Na konci roku obeslala redakce Zpravodajského webu Českého rozhlasu všechna ministerstva s žádostí, aby zveřejnily platy náměstků a ředitelů odborů. V přehledu zveřejněným ZDE ale údaje u tří resortů chybí.

Ministerstvo zahraničí si vyžádalo zaslat novou žádost, protože tu původní v prosinci prý neobdrželo. Ministerstvo vnitra prozatím zaslalo údaje za leden až listopad loňského roku a ministerstvo školství si za poskytnutí údajů letos naúčtovalo poplatek.

"Shromáždění požadovaných informací a jejich zanesení do přiložené tabulky je spojeno s mimořádně náročným a rozsáhlým vyhledáváním údajů," napsalo ministerstvo školství v odpovědi. A k tomu ještě připojilo tabulku, co vše musí udělat, aby mohlo žádosti vyhovět.

A jak vypadá ministerský ceník? Tak například jednu hodinu bude úředník dávat dohromady seznam náměstků ministra a ředitelů odborů. Dvě hodiny práce zabere "vyhledání termínů jmenování vedoucích pracovníků do funkce, doplnění počtu odpracovaných měsíců". Stejnou dobu bude příslušný úředník také vyčíslovat hrubé mzdy, o hodinu více mu zabere dohledání celkové výše odměn za loňský rok.


Celý text naleznete zde

3 komentářů:

Ferda44 řekl(a)...
8. února 2017 v 17:20  

"Tak například jednu hodinu bude úředník dávat dohromady seznam náměstků ministra a ředitelů odborů. Dvě hodiny práce zabere "vyhledání termínů jmenování vedoucích pracovníků do funkce, doplnění počtu odpracovaných měsíců". Stejnou dobu bude příslušný úředník také vyčíslovat hrubé mzdy, o hodinu více mu zabere dohledání celkové výše odměn za loňský rok"

No potom je to jasný... Taková složitě zjistitelná a ouředně náročně zpracovávaná odpověď na dotaz případného poťouchlého kverulanta nemůže stát méně než 6 tisíc...

tyrjir řekl(a)...
8. února 2017 v 20:01  

Vzorový příklad pro krajské pracovníky, starosty, ředitele, učitele atd.? :)))

Eny Gma řekl(a)...
8. února 2017 v 23:22  

Výkaz P1 (o sruktuře a objemu vyplacených mezd) bude naše paní účetní napříště zpracovávat za odměnu 6000,- Kč. A co teprve veškeré ostatní agendy. Už se těším na další hlášení!!! Je s podivem, že se podobná hlášení musí vykazovat pouze do úrovně < než "papaláš".

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.