To, co by mělo být úkolem rodiny, se přenáší na školu, říká k „pamlskové vyhlášce“ ředitel Tomáš Ledvinka

čtvrtek 5. ledna 2017 ·

„Propadl jsem obavám, že vyhláška nesplní to, co si předsevzala, a naopak když jsem si představil její aplikaci do praktického života školy, tak jsem dospěl k závěru, že situaci se zdravou výživou žáků může ještě zhoršit. Toho se obávám dodnes,“ říká ředitel Malostranského gymnázia a ZŠ Tomáš Ledvinka v rozhovoru pro Český rozhlas.

Ledvinka dodává:

Tomáš Ledvinka (malgym.cz)
„Tento problém se určitě nedá řešit vyhláškou. Navíc, a to je jedna z mých hlavních výtek proti té vyhlášce, se přenáší to, co by mělo být hlavním úkolem rodiny, přímo na školu, a přitom ta rodina zůstává stranou. Tady se vůbec nijak neomezuje to, co dávají maminky dětem ke svačině nebo doma k večeři, a omezil se pouze a jedině zcela vytrženě z kontextu prodej zboží, skutečně třeba i nezdravého, ve školách.“




Celý rozhovor je ke stažení zde

2 komentářů:

Tomáš Barták řekl(a)...
5. ledna 2017 v 10:57  

"To, co by mělo být úkolem rodiny, se přenáší na školu, říká k „pamlskové vyhlášce“ ředitel Tomáš Ledvinka"

To platí nejen o pamlskové vyhlášce, ale o mnoha dalších věcech.

Nowak řekl(a)...
5. ledna 2017 v 21:04  

Zrovna tak může pan ředitel Ledvinka kritizovat omezování svobody školních jídelen. Zdravé jídlo ve šk. jídelně přece nezaručí zcela zdravou výživu dětí. Kdoví, co si cetsou z oběda (nebo místo oběda) koupí!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.