On-line seminář 11. ledna: Zima s předškoláky

úterý 10. ledna 2017 ·

Lektorka Mgr. Petra Pšeničková, DiS seznámí s účastníky semináře s tím, jak rozvíjet u předškoláků dovednosti v souladu s plynutím kalendářního roku a s ohledem na jevy, které se právě odehrávají v přírodě. Bude se věnovat tematicky vhodným metodám pro rozvoj zrakového vnímání, sluchového vnímání, jemné motoriky a grafomotoriky, řeči, předmatematických představ, orientace v prostoru a čase u předškoláků.

Stručný program setkání:


• Co s dětmi v předškolním věku rozvíjet? Jak s materiálem pracovat?
• Stručný popis dění v přírodě – prosinec: čas odpočinku, první sníh. Představení aktivit pro toto období na rozvoj všech oblastí (řeč, předmatematické představy, orientace, zrakové a sluchové vnímání, motorika).
• Stručný popis dění v přírodě – leden: stopy zvířat. Představení aktivit pro toto období na rozvoj všech oblastí.
• Stručný popis dění v přírodě – únor: hlasy ptáků, čekání na jaro. Představení aktivit pro toto období na rozvoj všech oblastí.
• Diskuze, výměna zkušeností
• Tipy na výrobu pomůcek, které si snadno můžete doma vyrobit bez zbytečných nákladů.

Setkání je určeno učitelům všech typů mateřských škol, přípravných tříd, rodičům předškoláků.

Setkání se uskuteční ve středu 11. 01. 2017 od 20.00 na Metodickém portálu RVP.CZ.

Lektorka: Mgr. Petra Pšeničková, DiS. – speciální pedagožka, lektorka kurzů pro předškoláky a děti s odkladem školní docházky; poradenství pro předškoláky i školáky, jejich rodiče a učitele; posuzování školní zralosti; lektorská a poradenská činnost pro pedagogy, autorka článků; absolventka magisterského studia speciální pedagogiky na PedfUK v Praze; 10 let praxe v oblasti speciální pedagogiky, z toho 6 let v poradenství.


Podrobnosti naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.