Člen představenstava Škody Bohdan Wojnar: Pro školství je třeba dělat podstatně víc

čtvrtek 5. ledna 2017 ·

Týdeník Ekonom přináší rozhovor s nejvýše postaveným Čechem ve firmě Škoda Bohdanem Wojnarem, ve kterém se člen představenstva Škody vyjadřuje i k situaci českého školství.

Wojnar v rozhovoru říká:

Bohdan Wojnar (vse.cz)
„Do jisté míry se zájem zvýšil. Přispěla k tomu společenská debata včetně aktivit podnikatelských svazů. Současný stav však zdaleka nemůžeme označit za vyhovující. Změny neprobíhají tak rychle, jak bychom potřebovali, což se týká zejména zavádění prvků duálního vzdělávání. Státní správě vše dlouho trvá, probíhají složitá připomínková řízení, ale nás tlačí čas, protože technici stárnou.

Ostatně se domnívám, že pro celé školství je třeba dělat podstatně víc. Školství nemůže být na chvostu financování. Nemůže žít z podstaty a doplácet na to, že se dvacet let věnujeme méně důležitým věcem. Nejsme schopni pořádně zaplatit učitele, změnit způsob výuky a lépe ? připravovat studenty na to, co je bude ve světě opravdu čekat. Což platí nejen o technice, ale třeba i o výuce cizích jazyků či informatice.„"


Celý text naleznete v aktuálním vydání týdeníku Ekonom

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.