Británie hledá učitele v Česku. Má zájem o fyzikáře a matematikáře

sobota 28. ledna 2017 ·

Britská vláda se chystá vyřešit nedostatek učitelů fyziky a matematiky náborem nových pracovníků z České republiky, Německa, Polska a Spojených států amerických. Podle britského deníku The Telegraph o tom informuje Echo24.cz..

V první fázi se Velká Británie pokusí přilákat pouze učitele matematiky a fyziky. Právě těch je totiž již od loňského září na tamním pracovním trhu největší nedostatek. Nabídka by se však později mohla rozšířit i o učitele dalších oborů, kteří by byli ochotní do Velké Británie přejít z oblasti Německa, Polska, České republiky a Spojených států.

„Školy budou hrát v posuzování pracovníků ze zámoří zcela klíčovou roli. Ujistí se o tom, zda skutečně splňují dané požadavky, a budou rovněž odpovědné za udělování pracovních smluv,“ vyjádřilo se k plánu britské ministerstvo školství.


Celý text naleznete zde

3 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
28. ledna 2017 v 9:10  

No, jestli mladí matikáři začnou odcházet do zahraničí, tak máme zaděláno ve školství na úplně stejný průšvih, který už naplno jede ve zdravotnictví. O fyzikářích raději ani nemluvím, protože to už dlouhodobý průšvih je. Zamýšlím se nad tím, jestli nezájem dětí ze základek o technické obory nesouvisí nejenom se zrušením technických prací na mnoha školách, ale i s tím, že fyziku učí na základkách neaprobovaně kdekdo.

Unknown řekl(a)...
29. ledna 2017 v 2:57  

To možná taky, ale fyzika a matematika jsou předměty náročné na myšlení a pracovitost. A kdo to vystuduje(pokud radši nejde na lukrativnější technický obor), odejde radši do soukromého sektoru za násobný plat. VŠ dnes berou na učitelství fyziky a matematiky každého a počty studentů se počítají v jednotkách. Anglie má podobně vztřícný systém k učitelům jak my, takže má stejný problém, jen úroveň mezd je poněkud vyšší. U nás můžeme lanařit tak leda ukrajince(na Slovensku jsou na tom stejně), jen ten jazyk to hatí.
Do anglie mohou odcházet inženýři. Učitelé, co učí, jsou často starší ročníky , nezvládají dobře jazyk a mladí skoro nejsou.
Technické práce to nezachrání.

Jiri Janecek řekl(a)...
29. ledna 2017 v 15:05  

Proč Britové nenechají učit nadšené odborníky bez papíru? Podle 8 z našich 10 expertů na vzdělávání to je mnohem lepší...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.