Ústecká univerzita staví nový areál za 600 milionů

čtvrtek 29. prosince 2016 ·

Ústecká Univerzita J. E. Purkyně rozjela přípravy největší investice ve své historii. Příští rok zahájí stavbu Centra přírodovědných a technických studií. Nový objekt bude sloužit přírodovědecké fakultě, která se do něj přestěhuje. Využívat laboratoře budou také studenti fakulty životního prostředí a fakulty výrobních technologií a managementu. Škola má na stavbu přes 607 milionů korun, z nichž většinu poskytlo ministerstvo školství, spoluúčast univerzity je 12,6 milionu. Informuje MF DNES.

„Novou budovu bude využívat přibližně 1 400 studentů, 120 akademiků a 65 technických pracovníků. Specifickým požadavkem na projekt bylo například 8 speciálních výzkumných laboratoří polytechnických oborů či 230 parkovacích míst,“ uvedla mluvčí univerzity Jana Šiková.

Výstavbě už nestojí v cestě ani odvolání nedaleké Spolchemie proti stavebnímu povolení. „Krajský úřad ho zamítl jako nepřípustné,“ potvrdila Šiková. Chemičce se nelíbilo, že budova, kde se bude pohybovat velké množství lidí, vznikne v zóně havarijního plánování podniku. Firma, která sousedí nejen s kampusem, ale i s centrem města, tak zřejmě bude muset investovat do dalších bezpečnostních opatření ve svém areálu.



Celý text naleznete v dnešním vydání MF DNES

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.