Nová iniciativa EU: Evropský sbor solidarity

pátek 9. prosince 2016 ·

Dne 7. prosince 2016 Evropská komise představila a oficiálně zahájila novou iniciativu pro mládež - Evropský sbor solidarity. Nový nástroj, který má rozšířit a více zpřístupnit dobrovolnictví, mobilitu a společenskou angažovanost pro mladé lidi od 17 do 30 let. Informuje o tom server Občankáři.cz.


Evropský sbor solidarity nabízí mladým lidem příležitost zapojit se do práce nevládních organizací či místních úřadů v sociálních oblastech - od vzdělávání a zdraví přes pomoc s poskytováním potravin, integrací či stavění přístřeší až po ochranu životního prostředí a prevenci přírodních katastrof.

Cílem je umožnit mladým získat zkušenost a kvalifikaci na začátku kariéry. Účast bude oficiálně uznána vydáním certifikátu.


Podrobnosti naleznete zde

4 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
9. prosince 2016 v 10:57  

"Evropský sbor solidarity"

Komunistický manifest a internacionála a hurá, obloukem budeme zpět v socialismu. Cenzura, mlžení a ničení společnosti už tu jsou.

poste.restante řekl(a)...
9. prosince 2016 v 13:20  

Tak teď už jen obnovit i Fond solidarity. Aby bylo možno vybírat ve školách a na pracovištích, případně kam věnovat výtěžek sběrů železa a sobotních brigád.
On takový kalašnikov, nebo RPG (ruční protitankový granátomet) není zadarmo. A co teprve pořádný dron.

Teď vážně.
V dnešní době převládajícího egoismu a klesající schopnosti empatie je každý takový dobrovolnický počin třeba ocenit. Jen mám převelikou obavu, aby se nám tady zase někdo nepokoušel pod nálepkou bohulibé činnosti procpat nějakou ideologii.
Jakože tamti jsou hodní a potřebují pomoc a tamti nejsou tak hodní a ti, co doma nepomáhají nejsou už vůbec hodní, a tak podobně. To už tady totiž mnohokrát bylo a většinou to k ničemu dobrému nevedlo.

Unknown řekl(a)...
9. prosince 2016 v 13:41  

"ideologicky zneužitelné"

Stačí mrknout na obří neziskovku (obecně prospěšná společnost) v ČR. 800 zaměstnanců a zdroje okolo 1 miliardy. 3/4 práce oceňujeme všichni, ale ta 1/4 je silně ideologicky zaměřena. A právě proto veškerou pomoc věnuji osobně přímo postiženým. Mezičlánky k tomu nepotřebuji.

jir řekl(a)...
10. prosince 2016 v 22:20  

Až se vám zaktivizují ty miliony nezaměstnaných ve Španělsku a jinde, to budete koukat.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.