Nadace Adra udělila ceny dětským hrdinům

pátek 11. listopadu 2016 ·

„Jako máma dvou malých holek mám radost, že se Nadace Adra rozhodla oceňovat i dětské hrdiny. Silné dětské příběhy loňského i toho letošního ročníku dokazují, že děti jsou schopny obrovských činů a přitom v dané situaci jednají naprosto přirozeně,“ řekla ministryně školství Kateřina Valachová, která ceny Nadace Adra dětským hrdinům předávala. „Všechny ty děti jsou obdivuhodné a statečné a jejich rodiče jsou na ně právem hrdí.“ O předávání cen informuje MF DNES.

Ocenění letos převzali Desetiletý Matěj a jeho sedmiletý bratr Kryštof, kteří se na rozdíl od přihlížejících dospělých nehodlali smířit s pohledem na zloděje, který železnou tyčí rozbil a vykradl pouliční kasičku na noviny.

Zavolali policii, zloděje sledovali a průběžně do telefonu dispečerce hlásili svoji polohu podle čísel pouličních lamp. „To mě naučil náš pan učitel,“ řekl při předávání cen Matěj.

Dalším oceněným byl patnáctiletý Roman, který zachránil život svému dědovi. „Seděl jsem doma a najednou zvoní zvonek. Otevřu a máma na mě křičí: Rychle, volej záchranku, děda si rozřízl ruku cirkulárkou!“ vzpomíná Roman. „Děda měl rozřízlou celou dlaň mezi třetím a čtvrtým prstem. Na zahradě nebylo nic po ruce, tak jsem mu rychle svou rukou podškrtil tu jeho v zápěstí a držel jsem mu ji nahoře, aby nevykrvácel. Bylo to o vteřinách, děda totiž užívá warfarin, lék na ředění krve.“ První pomoc se naučil ve škole.


Celý text naleznete v dnešní příloze MF DNES Rodina DNES

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.