Konference školství 2017: Úroveň vzdělávání upadá. To nahrává soukromým školám.

středa 23. listopadu 2016 ·

Za volbou soukromé mateřské nebo základní školy čím dál častěji stojí nespokojenost lidí s veřejnými školami. Soukromé školy však nadále zůstávají jen doplňkem českého vzdělávacího systému, který je postaven na veřejných školách. Na úterní konferenci Školství 2017 to řekla místopředsedkyně Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska Pavla Katzová. Expert ODS na školství Václav Klaus mladší je přesvědčen, že vzhledem k rozvratu veřejných škol jsou perspektivy soukromého školství v České republice vynikající. Informuje o tom ČTK.


Václav Klaus ml. (ods.cz)
V Česku ve školním roce 2015/2016 zřizoval privátní sektor 333 mateřských, 137 základních, 293 středních a 44 vyšších odborných škol. Václav Klaus mladší je přesvědčen, že může nastat velký rozvoj soukromých vzdělávacích institucí. "Upadá úroveň vzdělávání. To je voda na mlýn soukromým subjektům, které to začínají nahrazovat a jsou v tom poměrně úspěšné," řekl. Vedle škol mohou být čím dál vyhledávanější také soukromí poskytovatelé jazykových kurzů nebo vzdělávání.

V běžné škole se podle Klause málo učí, protože převládá sociální aspekt. Kritizoval také, že se zbytečně protahuje a rozšiřuje vzdělávání a dětem se odstraňují překážky.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
23. listopadu 2016 v 9:26  

A hluboce "poděkujme MŠMT" za zpackanou inkluzi. To je poslední hřebíček do rakve českého veřejného školství.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.