Konference „Mediální obraz rozvojových témat“

sobota 26. listopadu 2016 ·

„Co vědí vaši žáci o rozvojových oblastech světa? V jaké podobě známe tyto oblasti z médií? Jak a ve kterých předmětech učit o globálním rozvojovém vzdělávání? Přihlaste se na konferenci Mediální obraz rozvojových témat a zjistěte, o co usilují zahraniční zpravodajové a fotografové nebo jak se vyučuje globální rozvojové vzdělávání v praxi. Vyzkoušejte si jak mluvit s žáky o kontroverzních tématech,“ takto anoncují pořadatelé konferenci, která se koná 9. prosince v Praze.

Na programu je mimo jiné panelová debata na téma Mediální obraz chudoby, která se bude zabývat otázkami

• Jak vnášet aktuální témata do výuky,
• Jak rozumět mediálním sdělením,
• Jaké dovednosti žákům předat, aby se naučili současnému světu lépe rozumět a orientovali se v něm?

Účast potvrdili např. zahraniční redaktor týdeníku Respekt Tomáš Lindner, proděkan FSV UK Filip Láb, ředitelka Institutu komunikačních studií a žurnalistiky Alice Němcová Tejkalová nebo novinářka a humanitární pracovnice Markéta Kutilová.

V rámci panelové debaty Dobrá praxe GRV témat ve výuce budou mít účastníci konference možnost sdílet své zkušenosti nebo se nechat inspirovat od zkušených i začínajících vyučujících.


Více informací naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.