ČŠI: Podpora škol a školských zařízení – web zdarma prostřednictvím InspIS PORTÁL

čtvrtek 24. listopadu 2016 ·

Jako jeden z nástrojů podpory škol a školských zařízení nabízí Česká školní inspekce k využití informační systém InspIS PORTÁL, který plní roli multifunkčního webového portálu, jenž všem subjektům zapsaným ve školském rejstříku umožňuje veřejně publikovat komplexní informace o jejich činnostech. Nově je pomocí systému InspIS PORTÁL možné vytvářet, provozovat a spravovat také vlastní webovou stránku školy či školského zařízení.


Každá škola a každé školské zařízení má možnost jednoduše naplnit svůj profil (ke dni 22. 11. 2016 systém InspIS PORTÁL disponuje cca 3.700 vyplněnými profily).

Nově je pomocí systému InspIS PORTÁL možné vytvářet, provozovat a spravovat také vlastní webovou stránku školy či školského zařízení. Prostředí, které k tomu slouží, je velmi jednoduché a může jej obsluhovat zcela běžný nebo i začínající uživatel ICT. Pomocí systému je řešen i problém tzv. webhostingu (přidělení internetové adresy webu včetně provozu webového obsahu a jeho zálohování).

 Webová stránka školy nebo školského zařízení bude viditelná na adrese www.webskoly.cz/, ukázku takto vytvořeného webu naleznete zde 


Další informace naleznete zde

5 komentářů:

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
24. listopadu 2016 v 11:58  

Vytváření portálů je smyslem a posláním ČŠI? Kolik tahle sranda stála?

Simona CARCY řekl(a)...
24. listopadu 2016 v 22:10  

Asi 90 mega a pak 5ti leta udrzitelnost - no nekupte to za ty prachy! Kdo by dneska umel neco tak kosmicky sloziteho, jako treba udelat web, ze? Po tom musi kazda skola skocit, jen existuje obava, zda se na vsechny skoly dostane.

Zdeněk NUTZ řekl(a)...
25. listopadu 2016 v 8:15  

A co stím vším bude, až pokvetou hrábě a motyka vystřelí a na ministerstvo přijde někdo s mozkem a celou tuhle předpotopní a zcela zbytečnou instituci zruší?

Simona CARCY řekl(a)...
25. listopadu 2016 v 16:29  

Pane Nutzi, vite stejne jako ja, ze vami popisovana hrozba je pouze hypoteticka. Vy jste uz zazil zruseni neceho zbytecneho za soucasneho nahrazeni cimsi smyluplnym? ..... Ja take ne.

Zdeněk NUTZ řekl(a)...
25. listopadu 2016 v 19:22  

Ale já vím, je to utopie. Jakmile se vymyslí místečko kdekoliv a kdykoliv, kde si nějaký ten úředníček mastí kapsy za vymýšlení buzerování ostatních, tak je toto místo nezrušitelné. Zřejmě nějaký nový Marphyho zákon současného systému. To jako když se zrušil Ústav pro informace ve vzdělávání a vznikl odbor. A krávovina s názvem školní matriky vesele buzeruje dál. Nebo to celoplošné, dnes tedy poloplošné testování kohokoliv co si vymyslel pan Dobeš aco přežilo už tři ministry. Já vím, "udržitelnost projektu". Vždycky mě ta zpráva potěší: Vaši školu jsme náhodně vybrali..... cha cha....

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.