Školky v Havířově přijaly chůvy, stát jim na ně nedá slíbené peníze

neděle 9. října 2016 ·

Ředitelé mateřských škol využili nabídnutého státního programu a přijali jedenáct chův pro péči o nejmenší děti. Stát jim ale teď nechce dát slíbené peníze na jejich platy. Informuje o tom Deník.cz

Ministerstvo školství a tělovýchovy předpokládalo, že má dostatek peněz na platy chův ve dvou tisících školkách. Teď ale obrátilo a tvrdí, že peníze nemá.

„O dotace jsme požádali v srpnu s tím, že jsme chtěli zřídit dvě pracovní pozice pro chůvy pro adaptaci dětí předškolní docházky. Do práce nastoupily v září a ještě v tom měsíci nám ministerstvo sdělilo, že finanční prostředky na jejich mzdy nám poskytnou až na začátku nového kalendářního roku," potvrdila Deníku.cz ředitelka školky Blanka Gelnarová.


Celý text naleznete zde

3 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
9. října 2016 v 11:44  

Jj, to jsou ty slavné inkluzivní šablony a nejedná se jen o problém chův v MŠ, ale o problém stovek školek a základních škol po celé republice. První školy podaly projekty v červenci a realizaci projektu začaly 1. září, protože jim to podmínky projektu dovolily. Jenže si neuvědomily, že i v projektech platí ono příslovečné bez peněz do hospody nelez. Takže na mnoha školách doučují, tandemují, klubují, asistentují od září, ale peníze dostanou podle vyjádření ministerstva nejdříve v prosinci. Ono ale většinou nebývá dobré, když jede vůz před koňama, a tak nechápu, proč ředitelé tak kvaltovali a nepočkali se začátkem realizace až na druhé pololetí školního roku.

old pratavetra řekl(a)...
9. října 2016 v 11:54  

Naprostý souhlas s paní Adamovou. Nechápu, jak v této zemi může být někdo stále tak naivní, když se jedná o peníze.

Unknown řekl(a)...
9. října 2016 v 17:31  

Eva Adamová - 9. října 2016 11:44

Stačí žádost podat v pololetí 2016/2017 a projekt rozjet od 1.9. 2017. To už snad peníze dorazí, pač na to mají 7 měsíců.

To nepřeberné množství firem, které se motají okolo inkluzivních šablon je až neskutečné. Máme jich pro naši školu na stole již 19. Navíc se učitelé pěkně prohnou na spoustě školení, které povedou nemakančekové různého druhu.

A další výzvy teprve MŠMT vyhlásí. Zase je největší prioritou čerpání EU peněz. Kdo to ale bude ve škole dělat? To opravdu netuším. Kdo bude učit a suplovat? To taky netuším. Tak mám takový vnitřní pocit, že ČSSD opravdu dostane na podzim 2017 ve volbách supernakládačku.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.