Startuje největší česká sbírka na vzdělávání. Každý dar sponzor zdvojnásobí

čtvrtek 15. září 2016 ·

Přesně měsíc mohou dárci přispět na sbírku, aby sponzor zdvojnásobil každou jejich zaslanou korunu. Podpoří tím doučování děti z nejchudších rodin i aktivní mladé lidi, kteří chtějí zlepšovat své prostředí. Loni přispělo na sbírku 1 750 lidí a celkově vybraly přes 5 milionů korun. Z nich Člověk v tísni podpořil provoz nízkoprahových klubů pro 900 ohrožených dětí, předškolní kluby pro 260 dětí nebo portál nabízející bezplatně přes 200 audiovizuálních lekcí.

Šimon Pánek (repro ČT24)
„Pomáháme dětem tam, kde podle nás z různých důvodů dostatečnou podporu nedostávají. V sociálně vyloučených lokalitách, ale i na gymnáziích, kde podporujeme schopnost mladých lidí přemýšlet v souvislostech. Loni jsme se sbírky zaplatili také kurzy pro víc než tisícovku učitelů,“ shrnuje využití peněz ze sbírky ředitel Člověka v tísni Šimon Pánek.

Organizace svými vzdělávacími projekty v současnosti podporuje přes 1700 dětí z chudých rodin, kterým český vzdělávací systém neumí nabídnout dostatečnou podporu, aby později nekončily v nekvalifikovaných pozicích nebo na sociálních dávkách.

Hlavní vizuál letošní sbírky představuje dvojí možnou budoucnost dnešních dětí s moty: Jednou můžu léčit lidi (nebo) léčit se ze závislosti či jednou můžu hrát v orchestru (nebo) hrát automaty (vizuály naleznete zde).

Nadační fond Avast navýší násobení zaslaných darů až do výše 3,5 milionu korun a sbírka tak může celkově dosáhnout 7 milionů. Dárci mohou přispívat na účet sbírky 25511552/0300 nebo prostřednictvím platební karty na webu www.lepsiskolaprovsechny.cz.

Z  loňské sbírky bylo podpořeno fungování dvanácti předškolních a sedmi nízkoprahových klubů, které celkem navštěvovalo 1190 dětí. Třistadvacet dobrovolníků vedených metodiky a koordinátory doučovalo dlouhodobě 520 dětí ze sociálně slabých rodin. Více než 3500 studentů se zapojilo do týmových projektů Kdo jiný? a dalších 1500 se zapojilo do studentských filmových klubů. 53600 žáků a učitelů také přišlo na školní projekce Jednoho světa ve 33 městech celé ČR a více než 1000 učitelů a pracovníků ve vzdělávání se zúčastnilo našich kurzů, seminářů a workshopů.

2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
15. září 2016 v 17:31  

Rodiče Jirkovu výchovu zanedbali, ve čtyřech letech nedal dohromady větu. Měl našlápnuto na zvláštní školu. A taky že jo, na základku ho nechtějí. Diagnóza - zaostalost - šup nazvláštní . Vyhlídky na dobrou práci klesají. Tak bude aspoň hrát, barevné automaty vesele polykají peníze z máminy kabelky.
Elišce ve škole ujíždí vlak, rodiče mají jen základní vzdělání, učitelé nemají čas. Propadne a odejde na zvláštní školu., místo na střední půjde na pracák. Okolí na ni pohlíží skrz prsty. Najde se až v partě poflakující se městem a drogy jim dávají zapomenout na neúspěchy života.

Sylvie Vozková, Tereza Inková za ČVT. 15. 9. 2016

Možná jsme dostali odpověď na tu stále visící otázku....:Komu to prospěje?
Připíše moderátor tohoto fóra k obnovení rovnováhy nějaký svůj pohled na věc?

poste.restante řekl(a)...
15. září 2016 v 18:26  

poste.restante řekl(a)...
11. března 2016 19:04
(V reakci na nepřijatelné vyjádření pana Černého, v emotivní diskusi pod článkem Ivana Gabala: Celý systém speciálního školství je velkoprodukce nezaměstnaných)
 
Člověk v tísni se v posledních letech pustil do několika projektů, které jsou přinejmenším sporné až problematické.

Pokud tato organizace zaměstnává lidi, jako je pan Černý, kteří vědomě urážejí a překrucují pravdu tak, jak se jim to hodí, těžce to v mých očích jejich jinak užitečnou a prospěšnou činnost deklasuje.

Za sebe prohlašuji, že tato organizace v minulosti byla jedním z příjemců mých příspěvků.
Už není.
A pokud ji budou reprezentovat podobné osoby, ani se na tom v budoucnu nic nezmění.
Naopak. Hodlám o těchto excesech informovat své přátele a známé.
Nechť oni sami posoudí, zda chtějí své jméno a příspěvky spojit s lidmi, vystupujícími uvedeným způsobem.


K dnešnímu datu nemám ani nejmenší důvod na tehdejším prohlášení něco změnit.
Spíše naopak.
Je mi to líto.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.