HN: Velké podniky hledají cestu do škol. Chybí jim odborníci a zaměstnanci stárnou

pondělí 19. září 2016 ·

Spolupráce českých firem se školami je trendem posledního desetiletí, píší dnešní Hospodářské noviny. "Jednoznačně platí, že čím větší podnik, tím větší pravděpodobnost, že se školami spolupracuje. Střední a zvláště malé podniky na to nemají dostatek kapacit," vysvětluje v reportáži HN analytik společnosti Trexima Marcel Navrátil.

Nejčastější podporou firem pro technické školy je odborný výcvik, kde žáci poznají reálný provoz a mohou si přivydělat. "Většina dostane nabídku práce ještě předtím, než se vyučí," řekl Josef Vondál, ředitel Střední školy technické v Opavě, kde studuje téměř 500 budoucích mechaniků počítačově řízených strojů, obráběčů a nástrojařů. Firmy dávají žákům motivační stipendia 4800 Kč ročně, v dalších letech až šest tisíc. Nejvíce Vondál vítá materiální podporu na pořízení nářadí, vybavení a přístrojů.

Například ČEZ podporuje v Česku 48 středních škol a 13 fakult vysokých škol.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
20. září 2016 v 13:56  

nejdříp,po zavedení eura, odpadli slováci,potom po majdanu a zdražování na ukrajině odpadli ukrajinci a nakonec rumuni s bulharama odjeli na leto domů pěstovat zeleninu a přijedou až v říjnu,možná,někteří

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.