ČT: Slíbených 8% učitelé nedostanou

pondělí 29. srpna 2016 ·

Od září měly platy učitelů vzrůst o osm procent. Čtyři dny před jeho začátkem je ale jasné, že tolik přidáno nedostanou všichni a určitě ne hned od září. Ministerstvo školství zveřejnilo nové platové tabulky – ty stanoví nárůst platů zhruba o 1500 korun, tedy šest procent. Zbylá zhruba dvě procenta jim mají na odměnách dorovnat ředitelé. Ti však chtějí počkat až na to, jak budou vypadat jejich nové rozpočty.

Ministerstvo školství slibovalo, že si po sečtení tabulkových platů a odměn učitelé polepší zhruba o 2 až 2,5 tisíce korun. Česká televize cituje například ředitelku školy Janu Libichovou, podle které to ale bude méně a ne hned za září.

„My uděláme v říjnu určitě zvýšení jen podle tabulky. Uvidíme až jak nám přijde rozpočet, musíme si rozmyslet, kolik to bude. I kdybych to rozdělila průměrem, tak na 2,5 tisíce nedosáhne nikdo z učitelů,“ říká v reportáži Libichová.

Celý text naleznete zde

5 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
29. srpna 2016 v 9:33  

Učitelé to věděli ještě předtím, než jim bylo přidáno...

NIKDY nedostali, co jim bylo slíbeno - co se platů týká.

Nicka Pytlik řekl(a)...
29. srpna 2016 v 10:50  

Mnozí nedostanou ani těch šest procent. Navýšení mzdových objemů o šest procent není zárukou šestiprocentního zvýšení platů.

Tomáš Barták řekl(a)...
29. srpna 2016 v 10:55  

Řešení? Stávka. Hotovo.

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
29. srpna 2016 v 11:03  

Ať žije ČMOS! Díky!

Ygrain řekl(a)...
29. srpna 2016 v 16:33  

...proč mě to nepřekvapuje.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.