Přečtěte si: Komu prospívá ničení tradičních povolání a oborů?

pondělí 2. května 2016 ·

Nejsledovanějším tématem ve školství je nyní inkluze. Koneckonců nejčtenější tištěný deník tomu věnuje každý den 1 - 2 strany. Minulou sobotu jsem vystoupil v Pardubicích na konferenci Asociace speciálních pedagogů a víceméně tam shrnul své názory na tuto problematiku. Tak projev, s dovolením, přetiskuji coby komentář.


Z projevu Václava Klause ml. na konferenci Asociace speciálních pedagogů z Novinky.cz vybíráme:

Projekty, které nemají logiku, ale zato spoustu obětí. Tak jako se na Západě (a začínáme u nás) nesmyslně ničí dětské domovy, které dostaly nálepku napůl koncentračních táborů, tak se ničí školy, které se věnují dětem, co potřebují speciální přístup. Obětí jsou speciální pedagogové, kteří by si za svou bohulibou a špatně placenou práci zasloužili jít do nebe a místo toho jsou z nich pomalu zločinci, co nechtějí umožnit dětem lepší zítřky. Obětí jsou děti ze speciálních i normálních škol. Obětí je daňový poplatník, neboť celý projekt bude stát miliardy. Kdo tím získá, jsou ti, co o inkluzi už 10 let dělají semináře, masírují novináře a veřejné mínění a jsou přisátí na školském systému jako cizopasný element.

5 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
2. května 2016 v 12:01  

Jen mi vadí, kde byl takový slovutný odborník před několika lety, když byl poradcem ministra, že nepodporoval tyto obory a nepřipraveným reformám nezabránil.

Unknown řekl(a)...
2. května 2016 v 16:23  

jen aby mu taťka nenaplácal, takhle zpochybňovat tržní společnost

Unknown řekl(a)...
2. května 2016 v 19:07  

Pan Klaus má pravdu a nebojí se ji říkat.

Unknown řekl(a)...
3. května 2016 v 0:30  

Pro odložení inkluze hlasovali při posledním projednávání školského zákona poslanci ODS a KSČM + hrstka statečných z ČSSD. Teď je to už pouze na panu prezidentovi...

tyrjir řekl(a)...
4. května 2016 v 1:53  

Podání k Ústavnímu soudu ve věci tzv. Inkluze bylo tímto soudem odmítnuto myslím "z formálních a nikoli z věcných důvodů" - Absence tzv. aktivní legitimace podávajícího nevyvrací případnou věcnou správnost (důvodnost) jeho podání. Sezná-li pan prezident věcnou stránku jádra podání jako správnou a podstatnou, může, domnívám se, podle toho konat. J.Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.