Projekt PRINT STEM: jak využít 3D technologii ve vzdělávání

sobota 9. dubna 2016 ·

Projekt PRINT STEM (Pedagogical Resources IN Teaching Science, Technology, Engineering and Mathematics), financovaný v rámci evropského programu Erasmus+ Klíčová akce 2: Strategická partnerství pro školní vzdělávání, podporuje zavádění 3D tisku do osnov a vytváření inovativních didaktických postupů. Tato technologie má potenciál zvýšit zájem žáků o matematické a vědecké obory prostřednictvím „zhmotnění“ jinak abstraktních jevů a modelů a zvýšit tak účinnost výuky. Žáci se zároveň seznámí s touto technologií s nesmírným potenciálem a naučí se pracovat se softwarem.


Na projektu, který běží od začátku roku 2015, se podílí 10 partnerů ze 7 evropských zemí včetně České republiky. Koordinátorem projektu je technologický institut ‘Instituto Tecnico Industriale Statale „A.Berenini“ z italské Fidenzy, Českou republiku reprezentuje Evropská rozvojová agentura, s.r.o.

Projekt fakticky odstartoval v lednu 2015 na prvním projektovém setkání v Itálii. V současnosti probíhají experimenty na středních školách se studenty a učiteli za účelem získání zpětné vazby. V dubnu 2016 proběhne 5. setkání partnerů v Chanii, Řecko, kde se bude diskutovat nad dosavadními výsledky a naplánuje se další postup realizace projektu PRINT STEM.

Do projektu jsou zapojeni partneři zajišťující odbornou a technickou podporu a školy, jejíž učitelé a žáci testují nové postupy ve výuce. Doufáme, že si učitelé 3D tiskárny a jejich využití při výuce osvojí a že se podaří výstupy projektu šířit dál do škol po celé Evropě.

Za tímto účelem budeme v červnu tohoto roku pořádat konferenci o 3D technologii a její využití ve vzdělávání ve spolupráci se Střední průmyslovou školou Na Třebešíně v Praze. Dále je možné po domluvě uspořádat prezentaci projektu na vaší škole. Obojí zdarma.

Pokud máte zájem o účast na konferenci, nebo máte zájem o prezentaci projektu, pište na adresu jan.hrdina@eracr.cz.

www.printstemproject.eu

2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
9. dubna 2016 v 16:06  

Reklama :-)

Jan Hrdina řekl(a)...
11. dubna 2016 v 16:13  

Zcela jistě se nejedná o reklamu. Projekt není komerční. Jedná se o vzdělávací projekt v rámci programu Erasmus+. Konference je zcela zdarma a cílem je šířit povědomí o možnostech, které 3D technologie nabízí ve vzdělávání. Více viz odkaz zmíněný v článku.

Jan Hrdina

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.