Přečtěte si: Peníze na inkluzi budou, slibuje Valachová. A neziskovky větří miliony…

pondělí 4. dubna 2016 ·

Inkluze, která patří k nejskloňovanějším tématům současnosti, rozdělila národ na příznivce a odpůrce. Záměr ministryně Kateřiny Valachové (39, ČSSD) nejsilněji obhajují zástupci neziskovek, kteří jsou také v hojném počtu zastoupeni v novém Expertním týmu MŠMT.


Z redakčního článku v Blesk.cz vybíráme:

Pozoruhodný spoluzakladatel Institutu pro sociální inkluzi je Bronislav Podlaha. Pracoval v Agentuře pro sociální začleňování a k učitelům dětí s hendikepem má specifický přístup. Svědčí o tom dva roky starý skandál. Když ho tehdy kolega požádal o kontakty na školy určené pro sociálně znevýhodněné žáky, Podlaha mu o základní škole při nemocnici v Kadani napsal: „Ale bacha je to zvláštka. Samý krávy na týhle škole.“ K této radě navíc použil e-mail i s podpisem Úřadu vlády.

Ředitelka zmíněné školy na Podlahu podala oficiální stížnost. Podlahův nadřízený, Jiří Dienstbier, ho ale hájil tím, že šlo jen o ojedinělý exces. Nyní se Podlaha angažuje právě v Kadani. Podle kontaktů na stránkách Úřadu vlády je Bronislav Podlaha metodik lokálních konzultantů, vzdálené podpory a krizové intervence. Na stránkách samotné Agentury už ale mezi zaměstnanci nefiguruje.

2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
4. dubna 2016 v 19:24  

Jenom neziskovky? A co politická strana s největším korupčním potenciálem? Doktor R. už jim na kampaň nepřisype...

Unknown řekl(a)...
5. dubna 2016 v 17:47  

Paníze na inkluzi nebudou potřeba, pokud se zruší ta nesmyslná vyhláška.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.