Přečtěte si: Náměstek Valachové se vymlouval kantorům: Já se snažím! Ale nemám žádnou pravomoc

pondělí 25. dubna 2016 ·

Přijel na víkendovou konferenci Asociace speciálních pedagogů (ASP) a čekalo se, že řekne, co bude dál v souvislosti s obávanou inkluzí. Náměstek ministryně školství Stanislav Štech (61) ale místo toho kantory pořádně nadzdvihl. Otázky ignoroval a jen se snažil obhajovat sám sebe.


Z článku Jana Doležala v Blesk.cz vybíráme:

O tom, jak by měla inkluze fungovat v praxi, nezaznělo ze Štechových úst ani slovo. Místo toho rozebíral jen výsledky vlastní analýzy inkluze, které poslal do Francie, aby mohly vyjít v knize Trápení s inkluzivním vzděláváním v Evropě.

Tím rozlítil hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického (33, ČSSD). „Je to pořád dokola. Mě jako zřizovatele škol v tuto chvíli zajímá, co bude s financováním, co bude s úvazky. Vypadáme jako blbci, protože nedokážeme učitelům odpovědět na spoustu věcí,“ řekl a dodal: „Co to bude od 1. 9. pro krajský rozpočet? Jsme ubezpečováni, že od 1. 9. se nic nestane, ale ono je třeba v těch budovách třeba natírat okna.“

7 komentářů:

Jirka řekl(a)...
25. dubna 2016 v 20:21  

Škoda, že si s sebou nevzal ještě paní Zapletalovou. Mohli omlouvat jeden druhého, stěžovat si dvojhlasně a pak si navzájem utírat slzy. Asi HLP. Dva hluboce lidské příběhy. Však víte, myslí to s námi dobře, ale jejich Češi jim nerozumějí. Možná ve Finsku.

Unknown řekl(a)...
25. dubna 2016 v 22:17  

Proč pan Štěch neodejde, když ho tato práce nenaplňuje?

Unknown řekl(a)...
25. dubna 2016 v 22:30  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Unknown řekl(a)...
25. dubna 2016 v 22:39  

Prof. PhDr., CSc., prorektor University Karlovy ..! Vizi mu dal Bc. Martin Šimáček v Strategii boje proti sociálnímu vyloučení, ale ještě by mu měl někdo ladit noty! Expertní tým ministryně pro společné vzdělávání pana politického náměstka asi nepochválí.
Pane profesore, jestli tohle máte zapotřebí, tak good luck!

mirek vaněk řekl(a)...
26. dubna 2016 v 7:30  

Stále nechápete?

Rozhodují politici - parlament. Valachová je druhá v řadě a Štech až třetí, který má úkol ty výmysly realizovat. Má dvě možnosti. Buď realizovata snažit se to upravit jak to trochu jde nebo jít pryč a on to udělá jiný expert s nadšením pro blbosti.

Nicka Pytlik řekl(a)...
26. dubna 2016 v 10:34  

Já se snažím! Ale...

- včera nam vypnuli proud,
- nejel autobus,
- shořela stodola,
- zamrzl noťas,
- chcíplo morče...
* nehodící se škrtněte

Unknown řekl(a)...
26. dubna 2016 v 12:56  

Je podivné, že prof. Štech dobře ví o "Trápení s inkluzivním vzděláváním v Evropě" a dokonce o tom píše knížku, a přitom se podílí na zavádění tohoto nesmyslného trápení žáků v našem školství.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.