Přečtěte si: Klaus ml. a ODS proti inkluzi: Konec speciálních škol? Náprava potrvá 15 let

čtvrtek 7. dubna 2016 ·

Opoziční Občanská demokratická strana (ODS) by chtěla, aby byla posílena nenároková složka platu učitelů a byly zvýšeny pravomoce ředitelů škol. Odmítá inkluzi žáků, kteří na základní školu „nemají mentální kapacitu". Nesouhlasí také se zavedením povinného posledního ročníku mateřské školy a jednotných přijímacích zkoušek na maturitní obory středních škol.


Z článku zst v Blesk.cz vybíráme:

„Pokud odbouráme výdaje na různé parazity školského systému a dáme tam trošku racionality, tak mzdy ve školství mohou velice snadno pro dobrého učitele přesáhnout hranici 35 tisíc korun měsíčně,“ uvedl Klaus ml.(...)

Ředitele vedle nedostatku peněz na odměny svazuje přesné účelové určení finančních prostředků, které dostávají, i nadměrná byrokracie, uvedl Fiala. Za jistý projev nedůvěry vůči nim považuje i plánované zavedení jednotných přijímaček. Stát tak podle něj dává najevo, že nevěří, že vedení školy umí nejlépe nastavit podmínky přijímacího řízení.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.