Nadšenci četli Čapka a vznikla audiokniha zdarma

úterý 22. března 2016 ·

Magazín o audioknihách naposlech.cz a Studio Indies umožnili zájemcům podílet se na nahrávání audioknihy v profesionálních podmínkách. Projekt Čteme Čapka proběhl v rámci Dne s audioknihou, který v lednu uspořádala Audioteka.cz. Sedm povídek nyní vychází jako audiokniha, která je k dispozici ke stažení zdarma.


Povídky vybrané z obou kapes Karla Čapka načetlo sedm odvážných amatérů pod režijním vedením Jakuba Kamberského, pro nějž bylo takové natáčení rovněž první zkušeností.

„Snažil jsem se vybrat povídky, které nejsou příliš známé a takové, které vůbec nebyly ve zvukové podobě vydány,“ říká autor projektu Čteme Čapka a vydavatel naposlech.cz, Jakub Horák. „Všichni zúčastnění se svého úkolu chopili s úžasným entuziasmem, ať už to byli samotní interpreti, debutující režisér Kuba Kamberský, zkušený zvukař Dušan Souček, či Petra Pechánková, která pro audioknihu udělala grafiku. A dík patří samozřejmě i Audiotéce, která nám výsledné dílo pomáhá dostat mezi posluchače.“

Audiokniha Čteme Čapka, doplněná klavírními improvizacemi Luboše Krejči, je od 21. března k dispozici na Audioteka.cz zdarma. „Projekt Čteme Čapka Audiotéka velmi ráda podporuje, nejen proto, že nahrávka vznikala v rámci námi pořádaného Dne s audioknihou. Povídky Karla Čapka čtené fanoušky audioknih a vzniklé z čisté radosti jsou tou nejlepší reklamou pro mluvené slovo,“ doplňuje Břetislav Hanzel z Audiotéky.

Podrobné informace o audioknize Čteme Čapka včetně přehledu interpretů, grafiky obalu a videosestřihu z natáčení lze najít na adrese naposlech.cz/ctemecapka, samotná audiokniha je ke stažení na Audiotéce na adrese audioteka.com/cz/audiobook/cteme-capka.

Audiokniha Čteme Čapka obsahuje:

  • Zločin v chalupě (čte Vladislav Kruta) 10:15
  • Jehla (čte Vendula Marešová) 9:59
  • Naprostý důkaz (čte Přemysl Hnilička) 11:02
  • Ztracený dopis (čte Radana Kolčavová) 13:10
  • Ušní zpověď (čte Stanislav Rejman) 12:04
  • Grófinka (čte Jitka Kahounová) 14:11
  • Muž, který nemohl spát (čte Jiří Kala) 14:35

naposlech.cz

Internetový magazín o audioknihách a dění kolem nich. Přináší informace o chystaných, nových i starších titulech, jejich recenze, rozhovory s tvůrci i tematické články.

Studio Indies

Studio s patnáctiletou praxí se věnuje nahrávání hudby, mluveného slova, výrobě reklamních spotů, ozvučení i záznamu živých vystoupení.

Audioteka.cz

Služba Audiotéka nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2700 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.