19. 3.: Překladatelský maraton Khanovy školy v Plzni

středa 16. března 2016 ·

V sobotu 19. března 2016 pořádáme již 14. překladatelský maraton a svou premiéru si odbude Plzeň. Přestože máme komunitu tisíců fanoušků a stovek dobrovolných překladatelů, všechny naše offline akce byly zatím v Praze, v Olomouci nebo v Brně. A proto se obracím na mocný svět internetu a hledám všechny z vás, kteří jste z okolí Plzně a máte chuť smysluplně strávit jednu sobotu s inspirativní lidmi. Co můžete od akce očekávat?

Co je to překladatelský maraton

V sobotu ráno se sejdeme, zasedneme za počítače a budeme překládat obsah světově proslulé KhanAcademy.org. Jedná se o web naplněný kvalitními vzdělávacími videi a cvičeními, a ten zpřístupňujeme českému publiku. Za účast se uděluje dobrovolnický certifikát, který poté po maratonu můžete odkudkoliv rozšířit až na oficiální certifikát americké Khan Academy.

Proč byste měli přijít

  • potkáte skvělé lidi a rozšíříte si své kontakty
  • procvičíte si angličtinu
  • nemusíte se celou sobotu starat o jídlo (zajišťujeme my)
  • naučíte se nové věci z videí
  • dostanete certifikát za účast
  • nejzapálenější účastníci se pak mohou přidat na večerní afterparty

Co potřebujete k účasti

  • dobrou náladu
  • nezávisle se přihlásit na FB události nebo khanovaskola.cz/maraton (pro ty bez FB)
  • komunikativní znalost angličtiny (pomůžeme s překladatelskými oříšky a používáme online překladače)
  • laptop a sluchátka
Jak vypadal poslední maraton? V 90 sekundách se to dozvíte v následujícím videu. Doražte a šiřte dál, více jak polovina účastníků na akce chodí pravidelně a dostáváme velmi pozitivní zpětné vazby. Zkuste to taky, když se vám to líbit nebude, můžete kdykoliv odejít. :) Na koho se můžeme těšit?


Olga Ryparová

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.