Přečtěte si: Začlenit? Děti potřebují ve škole zažít úspěch

pondělí 1. února 2016 ·

Už v příštím školním roce mohou do lavic v normálních základních školách zasednout i děti, kterým naměřili IQ pod sedmdesát bodů. Z novely školského zákona má obavy nejen řada rodičů, ale i ředitelé speciálních a praktických škol.


Z článku Romana Dolejského v Deník.cz vybíráme:

Do konce května má vedení praktických a speciálních škol informovat zákonné zástupce dětí o změnách. Ti však u nich nezískali velké sympatie. „Z jejich reakcí vyplynulo, že s přeřazením dětí do běžných základních škol nesouhlasí. Se všemi rodiči jsme ale ještě nemluvili. Nesetkal jsem se zatím se žádným, které by 
s přeřazením souhlasil," řekl ředitel kyjovské Mateřské a Základní školy Za Humny Petr Petráš. Ten má na starost padesát dětí s lehkým mentálním postižením a šestatřicet se středními a těžkými duševními nedostatky.

Redakce Hodonínského deníku Rovnost zjišťovala názory rodičů na začleňování také v ulicích Hodonína. „Kladem je, že se děti dostanou do běžného života. Na druhou stranu mám strach, že žáci na základních školách jsou krutí, může se objevit šikana. Z toho bych měla jako rodič obavy," řekla matka dvou dětí Lucie Kopecká.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.