Přečtěte si: Valachová ukazuje, jak nebýt dobrou ministryní

pondělí 29. února 2016 ·

Šéfka resortu školství Kateřina Valachová kazí, na co sáhne. Naštvaní jsou rodiče, sportovci, učitelé, spolustraníci. Dokonce i na emoce jindy skoupý premiér Sobotka už ztrácí trpělivost. Podle informací pondělního vydání časopisu TÝDEN to vypadá, že se politička ve funkci nedočká konce volebního období.

Z článku Davida Jireše a Vladimíra Baráka v TÝDEN.cz vybíráme:

"Věřím, že případ šikany na zdejší škole byl výjimkou," uvedla emotivně Valachová po diskuzi s místními studenty. Jenže rychleji mluvila, než si opatřila informace. Ještě týž den se v médiích začaly objevovat zprávy dokládající, že o žádnou výjimku nešlo. Šikana byla dlouhodobá, trýznivá. Objevovala se navíc i v minulosti, v jiných případech. Rada města proto už na nic nečekala a ředitele školy ve středu s okamžitou platností odvolala. Pouhý den poté, co Valachová kauzu bagatelizovala.

Nejde přitom o jediné pochybení Valachové. Školství je kvůli jejím krokům v krizi, jako už dlouho nebylo. Rozhodila rodiče i učitele na základních školách inkluzí. Ti teď mají strach, že se kvalita vzdělání kvůli začlenění handicapovaných a jinak znevýhodněných dětí do běžných základních škol výrazně zhorší. Rozčílila také představitele sportovních svazů, kterým začala měnit financování sportu dřív, než se s ním pořádně seznámila. A v neposlední řadě si dosud pro své kroky nezvykla včas dojednat podporu ani ve vlastní straně.

2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
1. března 2016 v 10:10  

Školství není v krizi, kvůli krokům ministrině!!!
Školství je v krizi kvůli neschopnosti politiků a v důsledku hamižnosti různých zájmových skupin, které si z něj už spoustu let dělají dojnou krávu.
Poslední ministři školství začali problém řešit. Začali šlapat mocným na jejich zisky a proto dopadli jak dopadli. Všiměte si, jak každý ministr školství, který začne něco dělat a začne i naslouchat pracovníkům škol je rychle odvolán. Záminka se rychle najde.
Valachová objeví problém, začne uvažovat a docházet k závěru, že inkluze kterou pod politickým tlakem připustil Chládek je hloupost, a už se mluví o jejím odvolání.
Novináři v tom hrají ztěžejní roli. Nikdy jsem si nemyslel, že tolik novinářů je slušně řečeno "bez skrupulí", ale co řada z nich píše to nemůže být z blbosti.
Česká televize není jak vidět výjimkou. Proč nenatočí vyvážený příspěvek s argumenty obou stran? Protože inkluzisti žádné vědecké argumenty nemají?

Anonymní řekl(a)...
1. března 2016 v 10:15  

Snad alespoň minstryně.....pane (kolego)!Ne, Valachová v tom není nevinně. Systematicky až zupácky tlačí něco jen proto, že si to jednou vzala do hlavy, bez ohledu na následky. Aneb Svéhlavička ministryní.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.