Novoroční anketa České školy: odpovídá Vít Pátek

pátek 8. ledna 2016 ·

Vít Pátek vystudoval obor Elektronické počítače na Vysoké škole strojní a elektrotechnické v Plzni, je majitelem nakladatelství Litera Plzeň a pracuje ve vedení Nakladatelství Fraus.

Jaké jsou tři největší problémy českého regionálního školství

  1. Obrovské podfinancování,
  2. velmi špatné řízení... 
  3. a emancipace učitelů v nedohlednu.

Jak hodnotíte průběh přípravy společného vzdělávání?

Třaskavá směs nekompetentního řízení a agresivního lobbismu a aktivismu.

Jaký je váš názor na povinný předškolní ročník v mateřské škole?

Nesmysl, který nic podstatného nevyřeší a naopak pár nových problémů způsobí.

Jaký je váš názor na jednotné přijímací zkoušky na maturitní obory středních škol?

Je to jako když Felix Holzmann hledal aluminiový klíček pod lampou, kde bylo vidět, když ho předtím ztratil někde ve tmě. Je to k ničemu, ale zato se to našim ministerským "zachráncům vzdělávání" dobře realizuje (a ledaskdo se na tom zdárně "napase").

Zúčastněte se také novoroční ankety České školy!

5 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
8. ledna 2016 v 0:32  

Pane Wagnere,
http://neviditelnypes.lidovky.cz/skolstvi-proc-japonske-univerzity-omezuji-a-rusi-humanitni-obory-1dq-/p_spolecnost.aspx?c=A160106_221239_p_spolecnost_wag

Ondřej Šteffl řekl(a)...
9. ledna 2016 v 23:40  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Ondřej Šteffl řekl(a)...
10. ledna 2016 v 1:49  

Tři největší problémy vidím jinak, ale to je spíš otázka, kde vstoupíme do dlouhého řetězce příčin. Ale to zbylé bych podepsal. Zejména Holzmannův klíček je trefný.

tyrjir řekl(a)...
10. ledna 2016 v 9:00  

Pořadí tří hlavních problémů regionálního školství uvedené panem Pátkem je myslím v naprostém pořádku. Lepším rozpočtovým financováním by se usnadnilo i řízení škol. Dotace by přitom mohly být využívány k užitečnějším věcem a ne k tak vydatnému pasení stáda pseudo zlepšovatelů školství.
S Holzmanovým klíčkem má myslím hodně velký problém paní Straková, která vidí hlavní problémy regionálního školství jen v regionech a nevidí je ani ve financování škol ani v kvalitě práce MŠMT.
J. Týř
Viz
http://www.ceskaskola.cz/2016/01/novorocni-anketa-ceske-skoly-odpovida_43.html#comment-794008562858771944

Unknown řekl(a)...
12. ledna 2016 v 11:24  

Máte, pane Šteffle, pravdu, že ještě před těmi mnou uvedenými problémy jsou Vámi uvedení rodiče-rodiče-rodiče, resp. voliči-voliči-voliči. Já to tak nějak beru implicitně, že v demokratické zemi je to tak v otázkách státní správy a vůbec záležitostí provozovaných státem vždycky :-)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.