Projekt Škola dotykem získal světové ocenění

středa 2. prosince 2015 ·

EDULAB se stal nejlepším partnerem Samsungu v oblasti CSR projektů na světě. Právě tímto titulem se může pyšnit projekt Škola dotykem, který organizuje nezisková organizace EDUkační LABoratoř │ EDULAB ve spolupráci se společností Samsung Electronics Czech and Slovak a vybranými školami všech stupňů v České republice.


Zástupci neziskové organizace EDULAB si v jihokorejském Soulu minulý týden převzali prestižní ocenění za nejlepší partnerství v oblasti společenské zodpovědnosti (CSR) z rukou představitelů korejského giganta. „Velké díky patří nejen všem kolegům, kteří se na projektu podílejí, ale také společnosti Samsung za dlouhodobou podporu našich aktivit v oblasti vzdělávání. Za ocenění nejlepší partnerství na CSR projektu vděčíme i všem učitelům, kteří projekt Škola dotykem na svých školách realizují,“ uvedl Michal Orság, ředitel neziskové organizace EDUkační LABoratoř │ EDULAB.

Celý proces hodnocení přihlášených projektů probíhal ve dvou kolech. V prvním kole posuzovala projekty interní komise zástupců společnosti Samsung z oblasti CSR a ve druhém komise složena z externích expertů na společenskou zodpovědnost firem z celého světa. „Je to velký úspěch, protože to je poprvé, kdy takové ocenění získala organizace z Evropy,“ konstatovala Zuzana Zelenická, CSR manažerka společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

Výzkumný projekt Škola dotykem odstartoval v České republice v roce 2014 a jeho cílem je modernizace vyučovacího procesu, zlepšení digitálních dovedností učitelů, zvýšení motivace žáků a celková popularizace smysluplného využití moderních technologií ve vzdělávání. Učení je díky nim efektivnější a probíhá moderní formou, která je dnešní generaci velmi blízká. Do projektu Škola dotykem je zapojeno dvanáct škol v České republice. Projekt navazuje na projekt Škola na dotyk, který je od roku 2013 realizován na Slovensku a je vlajkovým projektem společenské odpovědnosti společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

Bližší informace o projektu jsou dostupné na webové stránce www.skoladotykem.cz.

1 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
2. prosince 2015 v 19:34  

Pokud jsem se právě nepřeslechl, pak při příležitosti návštěvy jihokorejské prezidentky se nechal ten náš prezident slyšet, že jsme největším výrobcem elektronkových mikroskopů na světě. Nejspíš se snažíme konečně prorazit na poli celovodičové techniky.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.