Přečtěte si: Teplice ustoupily a prestižní škole přidělily obvod. Ale jen pár ulic

úterý 1. prosince 2015 ·

Teplice přidělily po letech sporů výběrové základní škole na Metelkově náměstí obvod, z něhož bude muset přednostně přijímat žáky. Magistrát tím ustoupil tlaku krajského úřadu i ministerstev. Město ale zároveň přišlo s řešením, které mnoho žáků z okolí do prestižní školy nepustí.

Z článku Artura Janouška v iDNES.cz vybíráme:

„Metelkárna“, jak se škole říká, neměla určený spádový obvod jako jediná z deseti škol ve městě. Město z ní totiž v roce 1991 udělalo na žádost školského referátu výběrovou školu zaměřenou na výuku cizích jazyků. Zápis je tu hodně náročný a škola přijímá každoročně jen část zájemců.

Každý rok se ale našli rodiče, kteří si stěžovali, že jejich děti při přijímacích zkouškách do 1. třídy neuspěly a do školy se nedostaly přesto, že bydlí v její blízkosti. Odvolání řešil odbor školství krajského úřadu, který nespádovost školy Teplicím vytýkal.

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
2. prosince 2015 v 8:10  

Po zveřejnění jmen ulic, které jsou přiděleny této výběrové škole, myslím, že jim náramně vzroste počet obyvatel, bohužel. V příštím školním roce bude dle stránek školy přijímáno 84 žáků. Co když se jich do nejbližší ulice nahlásí 90? Snad to není postupná likvidace této školy s výborným jménem.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.