Rodiče, psychologové i učitelé mohou s Terahrami rozvíjet emoční inteligenci dětí a předcházet psychickým problémům

čtvrtek 12. listopadu 2015 ·

Na český trh vstupuje nová platforma terapeutických hraček Terahry, která se zaměřuje na rozvoj sociální inteligence dětí a na zlepšení komunikace v rodině. Hračky jsou vhodnou pomůckou pro rodiče při řešení problémů, ale fungují i jako prevence proti psychickým potížím dětí. Mnohé z her využívají dětští psychologové a další odborníci v psychologických poradnách při řešení ADHD, agrese nebo náročných životních situací, jako je rozvod nebo úmrtí v rodině. Hračky jsou vhodné také pro učitelky v mateřských školách a pro vychovatele, speciální pedagogy a asistenty pedagoga na základních školách.


„Na českém trhu se dosud vyskytovaly jen ojediněle výrobky, které mohu rodičům doporučovat pro práci s dítětem a které mohu zároveň využívat ve své praxi. Terahry splnily sen dětských psychologů – přinášejí hračky, které přispívají k lepšímu psychickému zdraví dětí,“ říká psycholog Aleš Borecký.

Hračky jsou určené pro děti od 3 do 12 let a jsou postavené na metodě terapie hrou, která je atraktivní pro nejmenší i dospělé. Prostřednictvím hraček se děti naučí přirozeně vyjadřovat své emoce, řešit problémy a rozvíjet komunikační dovednosti, což podporuje jejich sebedůvěru a pocit vlastní odpovědnosti. Výzkumy v knize Emoční inteligence od Daniela Golema naznačují, že děti, které více mluvily o svých emocích a učily se s emocemi pracovat, jsou více společenské, více spokojené se svým životem a mnohem méně trpí vyloučením z kolektivu, méně často se chovají násilně a nepropadají tolik depresím, alkoholismu a drogám.

„Je pro mě důležité, aby v celém terapeutickém procesu mohli být rodiče nebo ti, kteří stojí dítěti na blízku, sami aktivní a podíleli se na řešení problému dítěte. Proto jsem hledala nástroje, které by jim v tomto ohledu mohly pomoci. Když jsem narazila na WorryWoos a další pomůcky, byla to láska na první pohled a ono nutkání dostat tyto krásné a zároveň užitečné hračky k dětem, stálo za zrodem Teraher. To, na čem skutečně záleží při hledání řešení dětských potíží, je pevné pouto s blízkými osobami. Nikdy nedopusťte, aby se problém postavil mezi vás a dítě, když můžete být spojenci,“ vysvětluje Hana Krejsová, psycholožka a jedna ze zakladatelek Teraher.

Terahry nabízejí na svém e-shopu české značky, hračky vlastní produkce, ale i zahraniční výrobky. Mezi nimi např. plyšáky s příběhem - americké hračky WoorryWoos, které dětem pomáhají se zvládnutím emocí jako je vztek, strach, samota, pocit ohrožení nebo nerozhodnost. Terahry kromě hraček nabízejí také knihy a deskové hry.

Více informací na www.terahry.cz.


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.