Nová audiokniha od autora životopisu Steva Jobse - Inovátoři

středa 11. listopadu 2015 ·

Velký životopis Steva Jobse na našem trhu způsobil boom a stal se jednou z nejprodávanějsích knih literatury faktu. Podobný poprask způsobilo i uvedení audioverze, ta se stala nejprodávanější audioknihou posledních let. Nyní přichází Walter Isaacson s příběhem velkých inovátorů. Příběhy inovátorů se svoji délkou přes 21 hodin přibližují časově i předchozímu dílu Waltera Isaacsona. Audiokniha vznikla v koprodukci nakladatelství Práh s Audiotékou a pro účely audioknihy nebyla nijak krácena. Audiokniha Inovátoři přibližuje příběh lidí, kteří hleděli do budoucnosti, udávali trendy a rádi zkoušeli nové věci. Technické vymoženosti chtěli zkoušet jako první a nejlépe je vymyslet.


Titul Inovátoři popisuje život géniů a nadšenců, kteří technický pokrok a přesun do digitálního věku svojí činností umožnili. Příběh vypráví o tom, jakým způsobem uvažovali a proč byli tak vynalézaví. Jak bylo možné spolupracovat a osvojit si umění týmové spolupráce. Nacházíme se v éře, která inovace, tvořivost a týmovou spolupráci podporuje. Inovátoři nám ukazují, jak k těmto jevům dochází. To, jak fungují inovace a kreativita dohromady, si můžete poslechnout v audioknize Inovátoři.

V roce 2011 se z Isaacsonova převratného životopisu zakladatele Applu Steva Jobse stal globální fenomén a jedna z nejprodávanějších knih literatury faktu všech dob. Nyní Walter Isaacson přichází s příběhem lidí, kteří nástup Jobse a digitálního věku umožnili. Pokud chcete pochopit, jak k inovacím skutečně dochází a jak spolupráce vede ke kreativitě, pak jsou Inovátoři tou správnou volbou. Tato kniha má naději stát se klasickým textem o dějinách digitální revoluce a nepostradatelným průvodcem světem inovací. Isaacsonova mistrná sága začíná Adou Lovelaceovou, dcerou lorda Byrona, jež se ve čtyřicátých letech 19. století stala průkopnicí počítačového programování. Zkoumá fascinující osobnosti, které stvořily stávající digitální revoluci, jako například Vannevara Bushe, Alana Turinga, Johna von Neumanna, J. C. R. Licklidera, Douga Engelbarta, Roberta Noyce, Billa Gatese, Steva Wozniaka, Steva Jobse, Tima Bernerse-Lea a Larryho Page.

Témata jako programování, tranzistor, mikročip, videohry, internet, osobní počítač, software a mnoho dalších. Každá kapitola je jedinečná a ukazuje nám jednu z mnoho kousků inovací, které do sebe zapadají.

První životopisné audioknihy z pera Waltera Isaacsona se bravurně ujal Martin Stránský, druhé jeho dílo, které bylo převedeno do audiopodoby, načetl Vladislav Beneš.

Audiokniha Inovátoři je nejen plná informací v podobě jmen a postupů.

Kombinace naučné literatury se skvělým hlasem a audio podobě může pro Inovátory znamenat stejný vzlet jako pro strhující životopis Steva Jobse.

Audiokniha Inovátoři

Autor: Walter Isaacson
Interpret: Vladislav Beneš
Délka: 21 hod 59 min
Režie: Helena Rytířová
Mistr zvuku: Václav Neckář ml. a Petr Šimůnek
Vydavatel: Práh a Audiotéka
Cena audioknihy: 299 Kč

Ukázka z audioknihy:
https://soundcloud.com/audioteka_cz_sk/ukazka-z-audioknihy-inovatori
Odkaz na audioknihu:
http://audioteka.cz/inovatori,audiokniha.html

Vladislav Beneš *1956
Český herec a také dabér, kterému se věnuje od dětství. Po gymnáziu vystudoval DAMU a účinkoval v divadle v Kladně, Městském divadle v Mladé Boleslavy a také je členem Národního divadla v Praze. Objevil se i ve filmových rolích. Věnuje se také dabingu, jeho hlasem promlouvají například Richard Gere nebo Pierce Brosnan. V rámci mluveného slova se s ním lze setkat v audioknihách Krysař, Hostinec u kamenného stolu, Cesta pravého muže a nově v Inovátorech. Více audioknih s hlasem Vladislava Beneše http://audioteka.cz/Vladislav+Bene%C5%A1,interpret.html.

Walter Isaacson *1952
Novinář a autor životopisů Alberta Einsteina, amerického státníka Benjamina Franklina, nebo politika Henryho Kissingera. Největší slávu mu přinesl životopis zakladatele firmy Apple. Jeho biografii sepsat bravurně, takže je možné považovat ho za výhradního životopisce Steva Jobse. Pracoval na něm od roku 2005 a u nás v knižní podobě vyšel v roce 2011. Audio podoby se životopis dočkal v roce 2012 s hlasem Martina Stránského. Walter Isaacson je autrem Inovátorů, kteří vychází na podzim letošního roku s hlasem Vladislava Beneše.

O Audiotéce
Služba Audiotéka nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt, Forbes a nově i Newsweek. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku přes www.audioteka.sk a v další desítce jazykových verzí po celém světě, více informací na http://about.audioteka.com.

www.audioteka.cz
www.facebook.com/audioteka.cz
www.twitter.com/audioteka_cz
/plus.google.com/+AudiotekaCZ
www.youtube.com/audiotekacz
www.instagram.com/audioteka.cz_sk

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.