Přečtěte si: Učitelé jsou základ kvalitního vzdělání, platy jim porostou ještě letos

neděle 22. listopadu 2015 ·

Ministerstvo školství chce dál zlepšovat podmínky pro učitele a další zaměstnance ve školství. Během konference Škola pro budoucnost, budoucnost pro školu to řekla šéfka resortu Kateřina Valachová (ČSSD). Díky novému rozvojovému programu porostou platy učitelů už od tohoto listopadu a zvedat se budou i příští rok. Valachové se podařilo vyjednat navýšení o 2,4 miliardy korun.


Z článku ČT24 v ČeskáTelevize.cz vybíráme:

„Můžeme hloubat nad strategiemi a analýzami, ale bez učitelů to nepůjde. Učitelé jsou základ úspěchu i budoucnosti kvalitního vzdělávání dětí,“ řekla ministryně na konferenci.

O navýšení rozpočtu ministerstva školství ještě pro tento rok rozhodla v říjnu vláda. 398 milionů korun půjde z nového rozvojového programu Zvýšení odměňování pracovníků regionálního školství. Peníze půjdou na platy pedagogických i nepedagogických pracovníků škol a školských zařízení zřizovaných krajem, obcí nebo svazkem obcí.


Poznámka redakce: V situaci, kdy učitelé jsou nejhůře placení vysokoškolsky vzdělaní odborníci a jejich platový deficit je v řádu desítek miliard ročně, podobné oslavné tirády vyznívají směšně.

5 komentářů:

Zdeněk NUTZ řekl(a)...
22. listopadu 2015 v 13:26  

Fakt jen šaškárna pro národ. No jo učitelé, zase dostali přidáno, jako každej rok, nic nedělaj, furt samý prázdniny a jen chtějí víc a víc!!!
A kdy skončí ponižující dozory, nadělávání exkurzí, školních výletů, dokonce znám školu, kde musí kantor napracovat i třídní schůzky a porady.
Je to protizákonné a až jednou někde někdo tyto neproplacené hodiny spočítá a bude je chtít proplatit, to bude teprve haló.

Nicka Pytlik řekl(a)...
22. listopadu 2015 v 20:35  

bez učitelů to nepůjde

Bez dobrých učitelů to nepůjde.
Takže nazdar!

Eva Adamová řekl(a)...
22. listopadu 2015 v 22:14  

"Náměstek ministryně Stanislav Štech převratné změny od září nečeká: „Není to o tom, že se zruší speciální školy pro lehce mentálně postižené. Tento proces začíná, ale potrvá desetiletí.“

Tak proč se chce po praktických školách, aby se do 1.9.2016 rozhodly na jaký režim ze tří nabízených najedou? V tomto je totiž ta nenápadná, leč převratná změna, protože zůstat u varianty tři tedy školou podle paragrafu 16 odst. 9 bude pro školu do budoucna likvidační. Mj. i z toho důvodu, že škola nedosáhne na dotace z OP VVV prioritní osy 3. Jedná se o nenápadnou, ale bohužel evidentně promyšlenou habaďůru určenou k likvidaci praktických škol.

mirek vaněk řekl(a)...
23. listopadu 2015 v 9:16  

Nikdo vám nemůže dát tolik, kolik vám můžeme slíbit:-)

tyrjir řekl(a)...
24. listopadu 2015 v 4:42  

Mnoho dobrých a schopných učitelů, ředitelů škol i zaměstnanců MŠMT a jím řízených organizací, bohužel už uteklo nebo bylo bezohledně odejito jinam. I do těch nevládních organizaci (tzv. ziskovek a neziskovek). O to je teď situace MŠMT v péči o školy horší. Nezávidím paní ministryni ten chlív, který má uklidit.
J. Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.