Přečtěte si: Nová éra: asistenti pedagogů, kariérní postup a vznik svazkových škol

neděle 22. listopadu 2015 ·

Učitelé by už v září 2017 mohli na vlastní kůži pocítit, že jejich snaha celý život se vzdělávat a předávat žákům co nejvíc nových poznatků působivou formou nevychází vniveč nejen před tabulí, ale ani v jejich peněženkách.


Z článku Kateřiny Perknerové v Deník.cz vybíráme:

Značná část konference, jíž se zúčastnily nejen desítky učitelů v jednom ze sněmovních sálů, ale díky on-line přenosu tisíce dalších u počítačů, bylo inkluzivní vzdělávání. Ministerský tým si je dobře vědom, že bez aktivní účasti kantorů a jejich souznění s novelou školského zákona zůstanou dobré úmysly jen na papíře.

Spustil proto sérii odborných seminářů, školí skupinu 50 implementátorů, kteří budou šířit novou metodiku a seznamovat terén s prosincovou ministerskou vyhláškou a lednovým seznamem podpůrných prostředků, jež se stanou součástí české vzdělávací soustavy od září 2016. „Společné vzdělání se bude týkat všech dětí, ale konkrétní organizační změny se dotknou přede-vším čtrnácti škol, kde se učí víc než 75 procent dětí s diagnózou lehkého mentálního postižení a jež jsou nesprávně nazývány praktickými," zdůraznila Kateřina Valachová.


Poznámka redakce: Na počitadle YouTube je nyní číslo 1217. Při přímém přenosu se počet sledujících pohyboval v řádu desítek.

3 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
22. listopadu 2015 v 21:59  

" ... a ve třetím se ocitnou dlouholetí kantoři se statusem uvádějících učitelů. Ti by měli mít nejvyšší plat, i když to nebude třeba 32 tisíc, jak se slibovalo dřív."

A kolik to tedy bude, když podle současné platové tabulky má pedagog nad 32 let už 29 000 Kč? 29 500? No to si teda pomůžeme. To snad ani nemá cenu se s nějakým uváděním začínajícího učitele piplat.

Jana Karvaiová řekl(a)...
23. listopadu 2015 v 6:25  

Bezny ucitel v te dobe ucil a nekoukal-nemel cas.
Prvni cast o inkluzi nebyla videt a skoro ani slyset_ jak priznacne.
J
Kdo bude predavacem uzasnych myslenek ceske desegregace(inkluze to nebude ani omylem) je nasnade.Urcite to nebudou dlouholeti praktici ze skol.
Jak budou karierne postupovat ucitele neuvadejici(zadny novy clen sboru nenastoupi) to nikdo netusi.To se pak vsichni poperou o novacka?
Je to nase skolstvi fakt k popukani.......

Nicka Pytlik řekl(a)...
25. listopadu 2015 v 20:01  

Jak budou karierne postupovat ucitele neuvadejici (zadny novy clen sboru nenastoupi) to nikdo netusi.

Jako... pohoda. Zlaté jádro pedagogického kolektivu bude mít nováčky pravidelně na dobu určitou jednoho nováčkovského roku. Doba určitá se dá neomezeně řetězit přeceeee. Při nedostatku nováčků se mohou vždy dva pravidelně střídat.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.