Soutěž MIXathon o nejlepší interaktivní materiál

neděle 25. října 2015 ·

V rámci globální aktivity Microsoft Education Days byla ve 32 evropských zemích spuštěna soutěž MIXathon. Možná si říkáte, proč zrovna MIXathon a odpověď je velice snadná – jedná se o soutěž interaktivních výukových materiálů vytvořených za pomoci doplňku Office Mix.


Pokud náhodou Office Mix neznáte, tak se jedná o skvělý doplněk pro PowerPoint ve verzi 2016 a 2013 a to přímo od společnosti Microsoft. Byl vytvořen na základě požadavků a diskuzí učitelů s vývojovým týmem v Microsoftu a přináší tolik požadované funkce pro větší využití PowerPointu ve školství.

Doplněk si můžete stáhnout na adrese mix.office.com a po jeho instalaci se vám v pásu karet zobrazí nová karta Mix, na které najdete mnoho nových příkazů. Například je možné vytvářet interaktivní prezentace včetně záznamu kresby do prezentace či vkládání vlastního audio nebo video komentáře do prezentace, což je ideální např. pro tvorbu výukových materiálů pro vzdělávání na dálku.

Tou funkcí, kterou ale zcela jistě každý učitel přivítá, je možnost tvorby testů, hlasování, kvízů a podobných typů otázek a to právě přímo v PowerPointu díky Office Mix.

Třešničkou na dortu je pak fakt, že takto vytvořené prezentace je možné sdílet ve vašem MIX prostoru a sdílet je s kýmkoliv nezávisle na typů zařízení či operačním systému. Učitelé si tak mohou snadno a rychle vytvořit interaktivní prezentace včetně testů, nahrát je na web a žáci a studenti se ze svých zařízení mohou vzdělávat a testovat. Samozřejmostí je pak podrobný pohled na výsledky jednotlivých žáků.

Jakmile máte takový materiál vytvořen, byla by škoda se o něj nepodělit s ostatními a nepřihlásit jej do soutěže Office Mix. Své materiály můžete přihlásit na stránce MIXathon.org a to do 31. 12. 2015. Autoři nejlepších materiálů získají mnoho hodnotných dárků jako jsou předplatné IT Academy pro celou svou školu, tablety, telefony, účast na Letní škole moderních učitelů 2016 a také možnost účastnit se Educator Exchange Global Forum 2016.

Tak neváhejte, vytvářejte vlastní MIXy a přihlaste je do soutěže MIXathon na stránce MIXathon.org.



Karel Klatovský

Manažer vzdělávacích programů, Microsoft

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.