Přečtěte si: Policie stíhá majitele firmy, z níž zmizely miliony na počítače do škol

pátek 16. října 2015 ·

Policie obvinila nového majitele firmy QPRO7, která slibovala, že díky projektu „Digitální věk ve školách“ zlepší výuku skoro v padesáti školských zařízeních. Muž z ústecké Matiční ulice firmu získal záhy poté, co na projekt získala dotaci přes 21 milionů korun. Peníze zmizely a projekt se neuskutečnil.


Z článku Artura Janouška v Ústí.Deník.cz vybíráme:

Celkem měl projekt stát 33,6 milionu korun, 85 procent nákladů měl hradit Evropský sociální fond, 15 procent stát. Ministerstvo školství poslalo firmě QPRO7 zálohu ve výši 21,8 milionu korun.

Část peněz firma skutečně investovala. Jukl odhaduje, že šlo zhruba o šest milionů.

V prosinci se ale projekt nečekaně zadrhl. Školám přestaly chodit peníze, a ředitelé se proto obrátili na ministerstvo školství, které projekt zastavilo a podalo trestní oznámení.

Právě v prosinci opustilo firmu QPRO7 představenstvo, dozorčí rada i tehdejší majitel Jan Babák. Také on tvrdí, že o zmizení peněz nic neví. „Já jsem nic neukradl, ani nevytuneloval. Vím určitě, že když jsem firmu prodával, peníze byly na účtu,“ tvrdí.


Článek k tématu: Jan Wagner: Vytunelovaný projekt ve Výzvě 51?

2 komentářů:

jir řekl(a)...
16. října 2015 v 18:27  

Aktuální událost, po půl roce.

Nicka Pytlik řekl(a)...
16. října 2015 v 22:48  

A já myslel, že už je ve zrychleném řízení pořešeno ono trestní oznámení ministryně Buzkové skrzevá ty prošustrované Indoší miliony.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.