Přečtěte si: Facka žákovi? Jen poslední kapka, tvrdí zastupitelé. Ředitel byl prý i špatný hospodář

čtvrtek 8. října 2015 ·

Facka nebyla jediným důvodem, proč se radnice Prahy 8 chtěla zbavit ředitele Základní školy Glowackého Miroslava Korandy. Podle zastupitelů řval na žáky a byl špatným manažerem. „Pohlavek“ drzému chlapci byl prý jen poslední kapkou. Za ředitelem, který v úterý sám rezignoval, však stojí někteří rodiče a učitelé. Brání ho i politici.


Z článku Jakuba Zelenky v Lidovky.cz vybíráme:

Incident se podle zastupitelky stal jinak, než některá média popisovala. „Ze šetření vyplývá, že žák ředitele zásadně nevyprovokoval, pouze na jeho nadávky ironicky opáčil: ‚Jo, vážně?‘. Tak to potvrdil i sám ředitel. S verzí, že mu drzý žák tyká, přišel až po měsíci výchovný poradce, který však u incidentu vůbec nebyl,“ upozorňuje.

Ani incident s fackou prý nemusel znamenat ředitelův konec. „Kdyby vzal toto své ujetí nervů jako příležitost pro vysvětlení žákům, jak by se neměly řešit spory, věc vysvětlil komisi a navrhl možnosti komplexnějšího řešení, k návrhu na odvolání vůbec nemuselo dojít,“ míní Vojtíšková.


Poznámka redakce: Podle Daniela Rovného, který ve škole pracuje, žák 7. třídy řediteli řekl po jeho výtce, že nepracuje, nejprve: "Nebuzeruj ty ču(píp)ku!", a po další výtce, že se chovají jako blbci: "Od tebe to sedí, de(píp)le!"

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.