Dílna zázraků

čtvrtek 8. října 2015 ·

Když vám osud nabídne druhou šanci, buďte opatrní

Učitelce Mariette prasknou nervy a shodí drzého žáka ze schodů. Osamělou Millie přiměje požár bytu ke skoku z okna. Mike je válečný veterán, na kterého po návratu zbyla jen ulice, kde čeká na smrt. Všichni tři se ocitli na okraji společnosti. Ve chvíli, kdy si myslí, že už je nic dobrého nečeká, se objeví Jean a nabídne jim pomocnou ruku. Vezme je do své Dílny, o níž se říká, že je to Dílna zázraků, kde spravuje zlomené duše.

Ale kdo je ten tajemný Jean, který tahá za provázky svých loutek? A je jeho pomoc opravdu tak nezištná? A co se stane, když jsou „loutky“ spravené až příliš dobře a rozhodnou se jít svou vlastní cestou?

Zvoleno čtenáři nejoptimističtější knihou roku.

Cítila jsem, že mám neuvěřitelné štěstí; byl tak ohleduplný.
Občas jsem v jeho pohledu postřehla jakési zvláštní zastření, něco jakoby smutného, nerozluštitelného – možná v některých okamžicích pochyboval o úspěchu svého poslání, ale nikdy to netrvalo dlouho – zanícenost, již měl v sobě, se zdála nevyčerpatelná.
„Padla jste do dobrých rukou,“ komentovala to sestra téměř závistivě. „Dílna je proslulá tím, že dělá zázraky.“


Valérie Tong Cuong (*1964)
Narodila se na pařížském předměstí, kde prožila dětství a dosti bouřlivé dospívání. Poté vystudovala literaturu a politické vědy. Pět let byla zaměstnána v jednom z francouzských podniků, ale místo opustila a rozhodla se věnovat psaní a hudbě. Píše do časopisů, pracuje jako scenáristka pro televizi a film a skládá písně pro pop-rockovou skupinu Quart, v níž také zpívá. Dosud napsala deset románů, které byly přeloženy do 18 jazyků a získaly řadu ocenění. Je vdaná a má čtyři děti.

Novinku Dílna zázraků objednávejte se slevou přímo od vydavatele na  www.albatrosmedia.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.