Přečtěte si: Další vlna žalob? Maturitní slohy opět oznámkuje slavné centrum

pondělí 12. října 2015 ·

Podruhé do stejné řeky. Ministerstvo školství plánuje vrátit se už v příštím školním roce k externímu hodnocení maturitních slohů.


Z článku Jiřího Macha v Právo/Novinky.cz vybíráme:

Tisíce studentů stálo velké nervy, když se kvůli chybám v centrálním hodnocení sporných úloh museli bránit odvoláními, a někteří dokonce i soudními žalobami. Po těchto zkušenostech maturitní slohy už třetím rokem posuzují sami učitelé středních škol, odkud maturanti pocházejí. Ministerstvo se však obává protekcí, a tak se chce vrátit ke starému způsobu, i když způsobil hodně zlé krve.(...)

„Praxe v letech 2013 a 2014 ukázala, že rozhodnutí o přesunu hodnocení písemných prací z českého jazyka a literatury do kompetence učitelů češtinářů kmenových škol nebylo z didaktického hlediska správné a neprospívá dosažení maximální objektivity hodnocení prací,“ stojí v důvodové zprávě k úpravě zákona.

7 komentářů:

Tajný Učitel řekl(a)...
12. října 2015 v 13:40  

Nejlépe by bylo celou maturitu učitelům a školám vzít a udělat něco jako maturitní spartakiádu na Letné v Praze. Nebo to celé dělat přes počítač a dovymyslet hodnotící algoritmus i pro písemné práce a ústní části. Do té doby, než bude v zadávání, zkoušení a hodnocení žáků a žákyň figurovat lidský faktor, je to celé špatně. Ještě by chtělo z toho nějak vydelétovat toho maturanta. Středoškolští učitelé jsou prostě úplatná a nekompetentní sběř.

Josef Krátký řekl(a)...
12. října 2015 v 23:23  

Ano, ti Tajní, kteří by bez mrknutí oka přidávalj body, jsou zpochybnitelní.

Nicka Pytlik řekl(a)...
13. října 2015 v 2:24  

Přes nadržování prominentním dětičkám lezou do zadku svým šéfům pro pár šupů navíc, a ještě z toho dělají pedagogické mistrovství pro příští tisíciletí. Připodělaní, aby se náhodou nepřišlo na to, že nejsou schopni naučit ani to příslovečné prd.

Tajný Učitel řekl(a)...
13. října 2015 v 7:36  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Tajný Učitel řekl(a)...
13. října 2015 v 7:43  

Pytliku, naposled, co jsem se toulal tou smutnou řitní krajinou mých šéfů pro pár šupů navíc, koukám, vidím v hlubině neprobádané temnoty jemný papršlek lucerničky. A tu ejhle brouček, kutálí před sebou kuličku poznání, upachtěn, uondán, leze a leze, na svůj nevonný osud bezmocně prská.

Tajný Učitel řekl(a)...
13. října 2015 v 7:45  

p.Krátký, mohu-li si vybrat zda se mám chovat jako stroj nebo člověk, či mám-li být bezdrátově kontrolovanou Cermat loutkou nebo svéprávnou bytostí, vyberu si svéprávné člověčenství. Vám vaši volbu neupírám, jako člověk se chovat nemusíte, protože vám to přikazuje nařízení a svatý grál objektivity, to už se ví.

Nicka Pytlik řekl(a)...
13. října 2015 v 9:42  

vyberu si svéprávné člověčenství

Nelze doložit, křišťálový pokrytec.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.