Budoucnost online vzdělávání má název Scholasticus

pátek 28. srpna 2015 ·

Vzdělávací systém prochází rychlým vývojem a fenoménem posledních let se stalo online vzdělávání. Na český trh nyní přichází nový unikátní projekt s globální ambicí – Scholasticus – který kombinuje pokročilé nástroje pro online vzdělávání v jedné cloudové platformě. Nový člen inkubátoru pro nadějné projekty TIC ve Zlíně vsází na inovace a cenovou dostupnost.

Scholasticus mohou využívat nejen jednotlivci, kteří chtějí získat nebo sdílet své znalosti a dovednosti online, ale také firmy a instituce. Vzdělávání probíhá formou přednášek, kurzů nebo webinářů. Přednášky na konkrétní témata jsou vždy ve video formátu v délce do jedné hodiny. Strukturované kurzy se věnují širšímu tématu a jsou rozdělené do jednotlivých video kapitol. Do nabídky budou již brzy zapojeny i vysoce interaktivní webináře. Scholasticus garantuje doručení obsahu bez jakéhokoliv zpoždění kdekoliv na světě, v libovolné jazyce, bez omezení počtu zhlédnutí a obsah je optimalizován pro všechny webové prohlížeče, mobilní telefony i tablety.

Zejména firmy, vzdělávací instituce nebo samostatní lektoři jistě využijí možnosti úpravy uživatelského rozhraní a implementace přímo pod vlastní doménu či intranet. Při zachování funkcionality velkých tzv. Learning Management Systémů Scholasticus nabízí jednoduchou implementaci v řádech minut, intuitivní uživatelské rozhraní a téměř okamžitou návratnost investice.

Pro koncové uživatele se Scholasticus rozhodl garantovat kvalitu vzdělávacího obsahu, a proto se rozhodl nabízet v každém jazyce vlastní certifikované kurzy pouze s těmi nejlepšími lektory z daného oboru. „V současné době jsme oslovili desítky lektorů a intenzivně připravujeme kurzy, které budou již během podzimu dostupné na našich webových stránkách. Zároveň jsme otevřeni spolupráci s dalšími profesionály, kterým nabízíme pomoc při přípravě a implementaci kurzů, stejně jako zajímavé podmínky rozvoje a spolupráce, “ říká Andrea Kremserová, spoluzakladatelka start-upu. Scholasticus plánuje, že během prvního roku by v České republice mělo vzniknout na 50 certifikovaných online kurzů. Ve finále by jich pak pro každou zemi zapojenou do projektu měla být k dispozici zhruba stovka.

Projekt se už ve svých začátcích těší podpoře ze strany partnerů a zákazníků. „Scholasticus nám nabízí velmi flexibilní a komplexní řešení, jak přistupovat k systému školení v naší firmě. Nyní budeme mít možnost velice rychle sdílet nové informace napříč firmou i v naší partnerské síti. Oceňujeme především úsporu, kterou nám Scholasticus přináší oproti tradičním formám školení,“ říká Jan Juza ze společnosti TON, která je jedním z prvních klientů firmy.

Ideu online školy zjednodušující přístup ke vzdělávání podporuje i Technologické inovační centrum s.r.o. Scholasticus získal podporu podnikatelského inkubátoru pro nadějné projekty. „Jsme velmi rádi, že můžeme stát u zrodu firmy s inovativní myšlenkou a globálním zaměřením a poskytnout jí podporu v začátcích podnikání,“ říká Petr Konečný, z Technologického a inovačního centra ve Zlíně.

O PROJEKTU SCHOLASTICUS

Scholasticus je globální služba, která pomáhá lidem, firmám a institucím kdekoliv na světě získat snadnější přístup k online vzdělávání a školení. Scholasticus inovativně kombinuje pokročilé funkce z Learning Management systémů s online přednáškami, kurzy a webináři v rámci jedné cloudové platformy.

www.scholasticus.com

O TECHNOLOGICKÉM INOVAČNÍM CENTRU

Technologické inovační centrum s.r.o. bylo založeno v roce 2005 Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně a Zlínským krajem. Jeho hlavním cílem je naplňovat strategii ekonomického rozvoje Zlínského kraje, vytvářet podmínky pro vznik a rozvoj inovačních firem, pro využívání výsledků výzkumu a vývoje v podnikatelské praxi s důrazem na high-tech technologie a pro rozvíjení nových oborů, technologií a služeb. Centrum provozuje podnikatelský inkubátor, kde podporuje perspektivní začínající firmy v rozjezdu podnikání.

www.ticzlin.cz

1 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
28. srpna 2015 v 1:30  

Jééé, to je pěkné. Především ty "klíčové benefity". Nevíte někdo, co to je, ten klíčový benefit? Nebude to něco jako "hlavní výhoda"? Pak bych uvítal také přehled nějakých podružných výhod.
V každém případě, u projektu, kde není uvedeno snad jediné jméno, natož s fotografií, jsem velmi obezřetný. Zvláště pak, jedná-li se i o nějaké platby.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.