Bože, první vráska!

čtvrtek 6. srpna 2015 ·

Když se objeví první vráska, je namístě panika, nebo je to třeba brát s humorem?

Anouschka byla až dosud se svým životem naprosto spokojená. Je vdaná, má dospívající dceru a zajímavé zaměstnání – píše knihy. Jednoho dne se však všechno změní, neboť:
- hezký mladík ji na ulici osloví „paní“
- k porozumění teenagerům by potřebovala slovník
- prodavačka v obchodě jí nabídne krém proti vráskám
- zjistí, že její kamarádky falšují datum narození

A ona si náhle uvědomí, že je jí šestatřicet. Tedy technicky vzato, skoro čtyřicet. Tudíž brzy padesát. Co teď? Anouschka se rozhodne, že musí vnést do svého života trochu vzruchu, a přijme pozvání na svatbu své sestřenice. Netuší, že vzrušení si tedy skutečně užije!

Agnes Abécassis se narodila 16. 3. 1972, žije a pracuje v Paříži. Začínala jako redaktorka a ilustrátorka v časopisech, psala scénáře pro dětský televizní kanál Canal + a nyní je novinářkou a literární kritičkou pro různé časopisy. Hned její prvotina s názvem Les tribulations d’une jeune divorcée (Trampoty rozvedené ženy, 2005) jí přinesla úspěch. Velký zájem čtenářek vyvolal její druhý román, který vyšel česky pod názvem Pomoc, chce si mě vzít! (Au secours, il veut m’épouser!, 2007), a také třetí, Toubib or not toubib (Být, či nebýt doktorem). Kniha Bože, první vráska! (Chouette, une ride!, 2009) je čtvrtým a opět velmi úspěšným románem. Celkem vydala osm humoristických knih.

Knihu Bože, první vráska! zakoupíte se slevou přímo od vydavatele na www.albatrosmedia.cz.

Přečtěte si ukázkovou kapitolu:

1 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
6. srpna 2015 v 10:27  

Když se objeví první vráska

Asi bych nepanikařil. K pozastavení se je až ta vráska poslední

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.