Přečtěte si: Zeman návrh na Chládkovo odvolání nepřijal. Chce se s ním sejít

pondělí 1. června 2015 ·

Prezident Miloš Zeman zatím návrh na odvolání ministra školství Marcela Chládka (ČSSD) nepřijal. Podle premiéra Bohuslava Sobotky se chce prezident s končícím ministrem ještě osobně sejít. Sobotka nicméně doufá, že prezident bude postupovat v souladu s ústavou. Na post ministra školství má premiér více kandidátů, se kterými se prý chce v následujících dnech sejít.


Z článku mba v ČeskáTelevize.cz vybíráme:

Vedením ministerstva školství by prozatímně měla být pověřena ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD). Podle ní je nutné, aby údajné oběti z řad zaměstnanců a zaměstnankyň úřadu objasnily detaily. "Je to jediná cesta, protože jinak se pořád pohybujeme v takovém nejistém vakuu, co je z toho pravda a co není," řekla Marksová v dnešních Otázkách Václava Moravce - více čtěte zde.

O novém ministrovi chce mít předseda vlády jasno do konce příštího týdne. Jednat prý bude i se šéfem školských odborů. V ČSSD se jako o možných kandidátech mluví například o poslancích Vlastě Bohdalové a Jiřím Zemánkovi, náměstkovi na ministerstvu školství Petru Hulinském nebo senátorce Evě Sykové.

Objevuje se také jméno bývalé místopředsedkyně Senátu i sociální demokracie Aleny Gajdůškové, která se ve své funkci věnovala otázkám vědy. Někteří uvažují o náměstkyni ministra zdravotnictví Lence Tesce Arnoštové, prorektorovi Univerzity Karlovy Stanislavu Štechovi i dalších kandidátech, včetně těch z regionů.

1 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
1. června 2015 v 13:06  

Škoda, že předsedu vlády nenapadá jméno Františka Dobšíka.
Ale toho by bylo do Karmelitské škoda. Kruh se uzavírá...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.