Přečtěte si: Pohled z praxe. Zvláštnímu školství vládnou diletanti

neděle 28. června 2015 ·

Stále se diskutuje o existenci základních škol praktických (ZŠP), o problematické inkluzi a integraci, o diskriminaci tzv. zdravých romských žáků, o rozsudku ze Štrasburku z roku 2007, který diskriminaci na základě nepravdivého podání potvrdil, o pláči a smutku romských žáků, kteří stále trpí onou diskriminací v přístupu ke vzdělání, tak rádi by se vzdělávali v hlavním vzdělávacím proudu a pokračovali pak na středních a vysokých školách.


Z článku speciálního pedagoga Ivo Havránka v Lidovky.cz vybíráme:

Plán opatření k výkonu rozsudku D. H. proti ČR z roku 2012 překypuje zbytečnou horlivostí a nekompetentností. Na takových dokumentech, které spatřily světlo světa na půdě MŠMT, v nichž není ani náznak protiargumentace a obhajoby našeho školského systému, je hezky vidět, kam to všechno směřuje a jaká je celková úroveň na ministerstvu. Také vládou jsou takové „dokumenty“ šmahem schvalovány, aniž by se vědělo, co je jejich obsahem. Omyly laiků i vyrobené lži jsou servírovány našim občanům i světu s obdivuhodnou samozřejmostí. Diletanti a pseudoochránci lidských práv mají hlavní slovo. A co je nejhorší – tito lidé mají mocenské nástroje svoje názory a výtvory v plné šíři prosazovat.

4 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
28. června 2015 v 12:14  

Hlas rozumu. Otázka je, kdo ho bude chtít slyšet.

Unknown řekl(a)...
28. června 2015 v 13:32  

Tento názor dozajista nechce slyšet nový šéf resortu školství (šéfka). Ono ale stačí málo, sestoupit z výšin byrokracie a mrknout na realitu přímo ve školách. Stejně jako v USA. Chytí se jeden z padesáti (Afroameričanů) a to ještě musí opustit svou komunitu. Bez peněz to prostě nepůjde. Sečteme-li náklady na inkluzi a kariérní řád tak je to zajímavá sumička. Kde na to resort školství vezme? Sebere ty peníze snad ostatním z výplat?

Josef Soukal řekl(a)...
29. června 2015 v 8:55  

Pro informaci:

http://www.ascestinaru.cz/ucitelske-profesni-sdruzeni-otevreny-dopis-ministryni-skolstvi/

Unknown řekl(a)...
30. června 2015 v 21:08  

Nejen diletanti, je to ještě horší.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.