Tiskové prohlášení k dnešnímu článku v MF DNES

čtvrtek 28. května 2015 ·

Základní odborová organizace při MŠMT se ohrazuje proti účelovým a nepodloženým tvrzením, která jsou obsažená v článku dnešní Mladé fronty DNES, podle kterých má ministr školství Marcel Chládek údajně „mít problém s podřízenými ženami“.


Článek v dnešním vydání MF DNES považujeme za nepodložený, zavádějící a účelový, neodpovídající skutečné situaci v pracovně právních vztazích na ministerstvu.

S panem ministrem jednáme poměrně často, naposledy o uzavření nové kolektivní smlouvy na období 2015 – 16. Vyjednávání jsme ukončili k 1. 4. 2015 a kolektivní smlouvu jsme podepsali k 15. 5. 2015.

Velmi jsme uvítali uspořádání společné ankety personálního odboru a odborové organizace ohledně zachování jídelny na ministerstvu školství, kdy se zaměstnanci MŠMT mohli vyslovit, zda chtějí zachovat stávající způsob stravování (tj. stravovací zařízení v prostorách ministerstva s příspěvkem zaměstnavatele) nebo toto zrušit a stravování řešit individuálně formou stravenek uplatnitelných v restauracích na Praze 1.

Vstřícného přístupu pana ministra si velmi vážíme. Rádi bychom zmínili jeho přístup k bývalým zaměstnancům MŠMT a přislíbený příspěvek na organizaci setkání bývalých a stávajících zaměstnanců MŠMT.

Ing. Václav Götz – předseda odborové organizace MŠMT

1 komentářů:

Jiri Janecek řekl(a)...
29. května 2015 v 10:23  

A tohle ma byt co? Ministr je odvolan na zaklade zpravy v novinach a odborova organizace nema nic lepsiho nez resit stravenky...
Kolik pracovniku MSMT se obratilo na OO z duvodu sikany ze strany ministra? Kolik na nekoho jineho (krome novinaru)? Jak dopadli?
Kolik lidi odchazelo - podalo vypoved ci odeslo v ramci "restrukturalizace" v jinych dobach?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.