9.-10. 6.: Online konference O digitálních technologiích ve škole jinak

středa 27. května 2015 ·

Zveme vás na online přenos konference, která se uskuteční ve dnech 9. až 10. června 2015 vždy od 8 hodin na adrese www.kvic.cz.

Z programu konference:

Vize a strategie

Již tradičně přivítáme osobnosti (uvádím vždy v abecedním pořadí), které se problematice ICT ve výuce věnují, jako jsou Bořivoj Brdička, Pavlína Hublová, Ondřej Neumajer, Jiří Sumbal, Janek Wagner a podíváme se na předpokládaný vývoj v této oblasti jak z technického, tak především pedagogického hlediska. Jak jsme si již zvykli, prognózy kolegů a zavádění do školní praxe v této oblasti se naplňují rychleji, než předpokládáme.

Technologie a výuka

Významný podíl v programu budou tvořit pracovní dílny. iPadisté uvítají praktické workshopy kolegů Veroniky Černotové, Vojtěcha Gybase, Libora Klubala a Lenky Skýbové. Stejně tak příznivci Microsoft aplikací budou mít možnost získat další informace a dovednosti pod vedením Jiřího Chytila, Ivony Spurné a Jaroslava Šindlera. Vzhledem k rozšíření počtu škol, využívající aplikace Google a zařízení Chrome, budou pro jejich příznivce připraveny workshopy Petra Caloně, Radovana Jansy, Karla Morice a Janka Wagnera.

Výuka zaměřená na žáka

Veronika Biskupová nám přiblíží možnosti tabletů při výuce cizích jazyků. Přírodním vědám se bude věnovat Helena Lazarová, Iva Loužecká a Miroslav Staněk. Rádi bychom se blíže podívali na aplikace vhodné pro žáky s SVP. Požádali jsme proto Jakuba Rumlera o představení sw Tablexia a další kolegy ze škol pracujícími s integrovanými žáky o sdílení svých osvědčených zdrojů a zkušeností.

Kreativita učitelů

Součástí konference bude přehlídka autorských fotografií využívaných učiteli ve výuce. Jiří Sumbal a Jiří Štěpán doplní její program i praktickými ukázkami a radami, jak kvalitně pořídit a archivovat fotografie. Možná se nám podaří na základě jejich doporučení a cenných rad udělat si pořádek ve svých gigabytech snímků, které se nám hromadí v počítači.

Inspirace do výuky

Programování v zábavné formě „oživování“ robotků nám představí Jiří Ambrož: Prodiskutujeme postup výuky na jejich střední škole, co se osvědčilo, jak postupovat a pak se hned pustíme do programování svého robotka. Jistě to bude zajímavá inspirace a výzva pro další školy?

Technologické zázemí

Z firem se nám přijedou představit kolegové s novými technickými vychytávkami z oblasti zejména tabletů a dotykových technologií jako jsou AutoCont, AV MEDIA, BOXED, DOSLI, J4W, PROFIMEDIA, nebude chybět nabídka vhodného SW a elektronických učebnic. Nakladatelství FRAUS má pro vás připraven workshop, kde si budete moci učebnice prakticky vyzkoušet. Žhavou novinkou bude představení 3D tiskárny firmou be3D vč. praktického workshopu.

Pozvánka na online konferenci (379kb)

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.