26. 5.: EduFórum - 22. setkání v Praze: Učíme jinak

čtvrtek 14. května 2015 ·

Představení projektů proběhne systémem 5/5/5: pět projektů, pět minut na prezentaci a pět na diskusi.


Na setkání EduFóra se představí následující inovací ve vzdělávání:

Eva Ditrich Sanigová: Jiná škola. Naše škola. Základní škola Livingston

Základní škola Livingston je nová soukromá základní škola na severu Prahy. Technologie využívá jako nástroj individualizace, inspiruje se v zahraničí. Základními prvky jiného přístupu ke vzdělávání je věková smíšenost, smysluplné učení vedené vnitřní motivací a respekt k jedinečnosti každého žáka. Výstupem vzdělávání není absolvovaný test, ale spokojený život.
www.zslivingston.cz

Hynek Jína: Buďme zranitelní!

Hynek Jína se podílí na formování iniciativy SvobodaUčení.cz propagující svobodné vzdělávání, usilující o jeho dekriminizaci v ČR a je absolventem tříměsíční stáže na svobodně - demokratické škole Neue Schule Hamburg. Podporuje prostředí respektujících se lidí. Jak inovovat současný přístup ve školství? "Vzdejme se nadřazenosti a lidé nás odmění cennou upřímností!"
www.svobodauceni.cz

Lukáš Šlehofer: Rozvoj silných stránek osobnosti

Společnost Scio již 4 roky nabízí dětem i dospělým kurzy s názvem ScioCAMP s různými tématy. Poslední rok je ve znamení nového tématu a to sice rozvoje silných stránek. V rámci prezentace si řekneme, co to silná stránka je a jak s ní můžeme pracovat.
www.scio.cz

Ondřej Koudela: První pomoc na školách jinak

Prpom.cz jsou zážitkové a teambuildingové kurzy první pomoci. Ukazujeme, že výuka první pomoci nemusí být otrava a nuda, naopak! I ve školních lavicích můžeme využívat metody výuky, které se v jiných oborech úspěšně používají. Víme, jak první pomoc učit, aby to fungovalo. Společně si ukážeme jak na to.
www.prpom.cz

Markéta Šetinová: Letní škola Discover

Discover je letní škola pro české a slovenské středoškoláky. Díky 16 celotýdenním kurzům a odpoledním workshopů učíme studenty přemýšlet do hloubky a nabízíme jim možnost vyzkoušet si, co by chtěli studovat na vysoké škole. Propojujeme je jak mezi sebou, tak se zajímavými osobnostmi napříč veřejným, soukromým a neziskovým sektorem.
http://discover.sda.sk/

Agenda setkání:

19.00 Úvodní slovo
19.20 Představení se navzájem
19.40 Prezentace projektů
20.30 Networking

Jádrem akce je jako vždy především následný networking.

Přijďte se setkat s ostatními inovátory ve vzdělávání! (Setkání je zdarma.)

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.