Vznikl první český test silných stránek pro děti

úterý 14. dubna 2015 ·

Společnost Scio vyvinula první český test, který má za cíl rozpoznat u dítěte jeho silné stránky a podporovat tak skutečnost, že každé dítě je nadané. Pomáhá též s volbou vhodných koníčků i budoucích povolání.

Výsledky testu poskytují bezpečné a pozitivní informace vhodné k dalšímu rozvoji a směřování dítěte, dávají rodičům a dítěti podklady k tvorbě a upevnění identity dítěte a získání sebedůvěry. Součástí rozšířených výstupů jsou také návrhy vhodných povolání, ve kterých by dítě mohlo uplatnit své silné stránky.

Cílem testu je ukázat dětem, že mají určité vlastnosti a schopnosti, které je činí jedinečnými, pomáhají jim k úspěchu a jejich využívání jim přináší pocit radosti a energii. Mnoho rodičů nasměruje děti, v dobré vůli, v rámci vzdělávacího či později pracovního prostředí, na ne zcela vhodnou cestu. Test Siných stránek usnadní najít oblasti, ve kterých se děti budou cítit dobře.

Andrej Novik, vedoucí projektu, uvádí: „Obecně je lepší, zaměřujeme-li se spíše na to, co nám jde a co nás baví. Doposud však panoval ve společnosti spíše opačný postoj. A abychom se mohli soustředit na naše silné stránky, je potřeba je nejdříve správně rozpoznat.“

Vznikly tři varianty testu – pro děti ve věku 10 – 14 let, pro středoškoláky i test pro dospělé, který zájemci zdarma naleznou, spolu s ostatními informacemi, na stránkách www.testsilnychstranek.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.