Romeo a Julie a dalších Shakespearových 19 her

úterý 17. března 2015 ·

 Učte se anglicky čtením Shakespearových her!

Anglická spisovatelka a básnířka Edith Nesbitová (1858 – 1924) napsala či spolupracovala na více než šedesáti dětských knihách.Některé z nich byly zfilmované (např. The Railway Children,1970). Prý svou tvorbou ovlivnila i C. S. Lewise, když psal Letopisy Narnie. E. Nesbitová psala i romány a povídky pro dospělé.

Převyprávěla, s občasnými doslovnými citacemi, také dvacet Shakespearových her tak, aby byly srozumitelné pro anglické děti. Doufáme, že stejně dobře budou srozumitelné i pro studenty angličtiny, jejichž znalost jazyka ještě není na takové úrovni, aby mohli číst Shakespeara v originálu.

K porozumění také napomůže český zrcadlový překlad. Za každou hrou naleznete okomentované zajímavé jazykové jevy a cvičení. Hry si také můžete poslechnout na přiloženém CD.

Doporučená cena 299 Kč. Knihu se slevou 20 % zakoupíte do konce března na www.albatrosmedia.cz

Ukázky stran:

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.