Přečtěte si: Bez trestů a strachu z chyb. Školy s odlišnou výukou čekají na schválení

pondělí 9. března 2015 ·

Hned dvě školy s odlišným přístupem ke vzdělávání možná brzy otevřou své brány dětem z Hodonínska. Jedna v Kyjově, druhá v Hodoníně. Iniciátoři momentálně čekají na verdikt ministerstva školství, zda dostanou akreditaci.

Z článku Petry Čechové v Hodonínský.Deník.cz vybíráme:

Kromě toho, že spolu s kolegyněmi čekají na zápis do rejstříku školských zařízení, momentálně hledají vhodné prostory a domlouvají spolupráci se školami, které jsou založené na stejných principech. „Koncept jsme zpracovávali déle než rok. Ovšem důležitá stránka jsou také peníze. Pokud se nám nepodaří získat akreditaci, škola bude muset být plně placená. Budeme se ale snažit, aby školné kapsu rodičů co nejméně zatížilo," sdělila Bednaříková.

Podobný typ vzdělávacího zařízení se možná objeví i v okresním městě. Škola Na Pohodu, která vzešla z iniciativy lužického spolku Kaleidoskop a má sdružovat až dvacet žáků, začne nejspíš fungovat od září. Prozatím zřejmě v systému domácího vzdělávání. „Je pravděpodobné, že ještě letos nebudeme zapsaní pod ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy," řekla spoluzakladatelka Školy Na Pohodu Veronika Ábelová.

5 komentářů:

Jiri Janecek řekl(a)...
9. března 2015 v 16:00  

Otazka je, jestli "tresty a strach z chyb" nejsou lepsi pripravou pro "zivot jaky bude v 21. stoleti" nez cokoli jineho...

Jana Karvaiová řekl(a)...
9. března 2015 v 16:24  

Jo až 20 žáků, považte...

Nicka Pytlik řekl(a)...
9. března 2015 v 18:28  

Věřme, že takhle nezačnou fungovat i autoškoly.

Zdeněk Bělecký řekl(a)...
10. března 2015 v 7:43  

Je v principu dobře, že existují nadšenci a vizionáři, kteří se snaží vytvořit něco jiného. Jen mi silně vadí, že se zpravidla negativně vymezí vůči tzv. hlavnímu proudu, a to i s použitím nepravd, neodbornosti a demagogie. A co by mě v souvislosti se všemi těmito módními alternativami zajímalo především: Také budou v běžných podmínkách inkluzivně integrovat mentálně postižené a sociálně znevýhodněné? Nebo je to jen další více či méně skryté budování škol pro sociálně ekonomickou elitu?

Jana Karvaiová řekl(a)...
10. března 2015 v 12:02  

Bingo, pane Bělecký!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.