Tajné války

úterý 3. února 2015 ·

Co se odehrává za zády veřejnosti...

Kniha, která se zařadila mezi New York Times bestsellery – tedy nejprodávanější knihy v USA –, vám umožní nahlédnout do zákulisí tajných operací prováděných celosvětově i uvnitř Spojených států amerických s cílem dopadnout, zachytit anebo zabít jednotlivce označené prezidentem USA za nepřátele. Autor odhaluje svět, ve kterém probíhají akce speciálních jednotek financovaných z „černých rozpočtů“ a operujících v zakázaných oblastech, v tajných válkách vedených mimo dosah tisku, veřejnosti i bez vědomí Kongresu.

Knižní předloha dokumentárního filmu Dirty Wars nominovaného na Oscara.

A NEW YORK TIMES BESTSELLER

A WASHINGTON POST BESTSELLER

V TOP 10 BOOKS OF 2013 ČASOPISU PUBLISHERS WEEKLY’S

„Fantastický kus investigativní reportáže…“
- Noam Chomsky

„Kniha Tajné války si získala své místo v historii jako jedno z nejdůležitějších literárních děl, která se zabývají více než deset let trvající neúspěšnou americkou zahraniční strategií, jež se uplatňuje dodnes. Patří k materiálově nejvíce podloženým knihám, jaké jsem na téma tajné operace USA v 21. století četl.“
- Brandon Webb, bývalý člen Navy SEAL Team Three, bývalý vedoucí instruktor sniperů v US Naval Special Warfare Command

„Neexistuje jiný novinář v Americe, který by odhaloval pravdu o vládě USA tak statečně, neúnavně a významně, jako Jeremy Scahill. Tajné války jsou velice napínavé, dramatické a nesmírně důležité pro pochopení destrukce, která byla zaseta v našem jménu.“
- Glenn Greenwald, autor píšící pro New York Times a Guardian

Jeremy Scahill je investigativní reportér, válečný zpravodaj a autor mezinárodních bestsellerů Blackwater: The Rise of the World’s Most PowerfulMercenary Army a Tajné války: Svět je bitevní pole. Připravoval reportáže z Afghánistánu, Iráku, Somálska, Jemenu, Nigérie, bývalé Jugoslávie a z dalších částí světa. Byl dvakrát oceněn prestižní George Polk Award a stal se také producentem a scénáristou oceněného filmu Dirty Wars, který měl premiéru na festivalu Sundance 2013 a byl nominován na Oscara.

Doporučená cena 599 Kč. Knihu se slevou přímo od nakladatele zakoupíte na www.albatrosmedia.cz.

Prolistujte si ukázkovou kapitolu:



0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.