Pedagogům se otevírá možnost dalšího vzdělávání

čtvrtek 26. února 2015 ·

Od konce ledna 2015 mají pedagogičtí pracovníci odborných předmětů a odborného výcviku středních škol možnost dalšího vzdělávání v rámci projektu Stáže ve firmách – vzdělávání praxí 2, jenž zprostředkovává stáže skupinám lidí ohrožených na pracovním trhu. Nově teď nabízí i šablony ušité na míru právě středoškolským učitelům – krátké stáže jsou zaměřené na zvýšení kvality výuky na středních školách. Projekt realizuje Fond dalšího vzdělávání (FDV).


Jedním z dílčích cílů projektu je podpora vzdělávání pedagogických pracovníků středních škol v oblasti zvyšování jejich odborných kompetencí a znalostí. Na tomto základě pro ně byly vytvořeny šablony stáží v oblasti dopravy a logistiky, informačních technologií, elektrotechniky, pohostinství, gastronomie a cestovního ruchu, stavebnictví a strojírenství.

Pedagogičtí pracovníci si prostřednictvím praktické stáže nejen zvýší odborné kompetence a znalosti v daném oboru, ale mají možnost i získat nové kontakty z praxe, seznámí se nejnovějšími trendy a inovacemi v oboru. Následně budou moci nové získané poznatky z praxe zařadit do výuky a zlepšovat tak výstupní znalosti a dovednosti budoucích absolventů.

V rámci projektu jsou za stážistu (pedagogického pracovníka) poskytovateli stáže uhrazeny předem definované náklady. Stážista má nárok na stravné (formou stravenek), cestovné, případně ubytování.

Fond dalšího vzdělávání (FDV) je příspěvková organizace Ministerstva práce a sociálních věcí. Projekt s názvem Stáže ve firmách – vzdělávání praxí 2, jejž realizuje od srpna 2014 do června 2015, je spolufinancován z 85 % z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a z 15 % ze státního rozpočtu ČR. Celkový rozpočet projektu činí přes 146 milionů korun.

Více informací o projektu naleznete na webových stránkách www.stazevefirmach.cz. Dále je možné obrátit se na infolinku projektu 601 38 48 44 nebo na e-maily info@stazevefirmach.cz a stazista@stazevefirmach.cz. Taktéž jsou k dispozici regionální kanceláře projektu ve všech krajských městech. Kontakty na tato pracoviště jsou k dispozici na výše uvedených webových stránkách v sekci Kontakty.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.