Přečtěte si: Zápis: školy čelí náporu předškoláků

pondělí 26. ledna 2015 ·

Stovky rodin se v pátek a v sobotu vypravily se svými ratolestmi poprvé na základní školu k zápisu do první třídy. Zatímco někde praskaly chodby doslova ve švech, jinde byl průběh zápisu poklidný. Dramaticky záleželo na spádovosti příslušném obvodu.


Z článku Martine Weisse v Boleslavský.Deník.cz vybíráme:

Na „sedmičku" dorazilo rekordních 157 dětí, z nichž 40 bude mít nástup do první třídy odložen. Zda se otevřou tři nebo čtyři třídy rozhodne ředitel školy v nejbližších dnech. Počet dětí v první třídě tu v posledních letech nikdy nepřesahoval pětadvacet.

Na 9. základní škole probíhaly ještě před zápisem zkoušky sportovních předpokladů. Jak nám vysvětlila ředitelka Iva Kollinová, tyto výběry dětí do sportovní třídy si organizují sportovní kluby. Letos trenéři vybírali do jedné třídy děti z šesti desítek zájemců. 
K vlastnímu zápisu tu dorazilo 96 předškoláků. Otevírat se budou dvě třídy.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.